chcel by som prispieť skusenosťov: Už od malička som túzil byť vojakom, v podstate by mi bolo jedno na akú funkciu by som sa dostal ... poznáte to: technika, príroda, napetie, zbrane, a jednoducho všetko okolo toho proste človek to cíti že ho to ťahá, takisto aj fyzická a psychická odolnosť som chalan z dediny takže na nejakú tu mäsiačrinu som bol vždy zvyknutí.
No po škole sa to začalo "zbieranie pracovných skúseností" no sále som rozmýšlal o službe čomu nasvedčovali aj moje aktivity či už outdoor alebo čítanie vojenskej literatúry to človeka musí baviť aby to chápal, no a tak po dlhých 5 prepotených pracovných rokoch ale zato krásnych pretože som ich prežil s mojou úžasnou ženou ale ako tak plynul čas cítil som potrebu robiť niečo čo ma baví ta tak som začal športovať jednoducho makať na sebe, všetko išlo dobre až po kým som sa dozvedel ,že sa cca o 7 mesiacov stanem šťastným držiteľom titulu otcovstva čo ma samozrejme potešilo ale s tým potešením sa dostavila aj večšia zodpovednosť a viacej starosti a tak som to chcel stihnúť čím čo najrýchlejšie, teda som sa rozhodol, podal som si žiadosť, teraz ma už nelákala armáda len kvôli tomu že by ma ta práca naplňala ale aj kvôli zázemiu rodiny, vidina karierneho rastu, jednoducho človek sa snaží vidieť troška dopredu.
A tak poháňaný týmito aspektami som dostal ešte väčšie nadšenie a zápal, ved predsa človek ktorý ide za nejakou vidinou tak sa snaží prekonávať prekážky ako sa len dá a stáva sa skutočne oddaným človekom. Nasledovali lekárske testy, nakoľko som cca 2 roky abstinent a nefajciar tak výsledky boli TOP. na reg. skupine dostali od doktorky spravu že som jednoducho bez problémov a tak som čakal na pozvánku ktorá sa ja onedlho dostavila. Bol som nadšený konečne sa hýbu veci správnym smerom, keď som prišiel do LM tak som bol dokonale pripravený, keď sme zo skupinou kráčali dvorom a ja som si prečítal nápis na budove Akadémia ozbrojených síl tak sa mi na tvári rožiaril úsmev no tom som ešte nevedel že o pár hodín budem odchádzať zo slzou v oku. No a tak sme sa presunuli na 1.časť čo boli psycho testy. Z nadšením som sa snažil zvládať každý test čo som dostal no ale neuspel som a dokonca som zlihal hneď na prvom teste ale tom so sa samozrejme nedozvedel hneď až na konci pri stručnom rozhovore z P. psycho. nepametám si ako sa volal bol to test bolo to dačo na A... bol zameraný na rýchlosť a dôvod prečo som ho nespravil bol ten že som tam mal vraj chyby. Poviem Vám pravdu že keď mi to povedala že kvôli pár zle zaškrtnutím písmenkám nemôžem postúpiť dalej a že to mam skúsiť až o rok bolo to ako keby mi podrezala hrdlo, takéto velké sklamanie človek zažije iba pár krát v živote detto keď sa ten človek skutočne snaží a je odhodlaný, a niektorí chlapci ktorí tam išli tím to bolo vyslovene jedno, do otázky že na čo momentálne najviac myslite napísali že čo budu robiť cez víkend, chlapci čo keď im idú krv brať tak odvracajú tvár, netvrdím že z nich nebudú tvrdí chlapi ale nemyslím si že ich odhodlanie bolo väčšie ako moje.
NO a Ako vstupit do Armady SR? aby som bol k téme tak tokto tam nevstúpite, nezáleží na tom aký ste veľmi odvážny, prispôsobivý, odhodlaný, oddaný vlasti a 100vka daľších kladných vlastností ktoré z Vás spravili dobrého vojaka ale na tom aké sú preškrtnuté písmenká ..... áno áno ja viem, že je to psy. test a že asi som nebol dostatočne psychologicky odolný na tieto písmenká

ale aj tak si nemyslím že na základe takéhoto testu by mala byť zmarená šanca dostať sa do armády.
Toľko moje Skúsenosti a prepáčte za chyby
ďakujem adminovi za uverejnenie tohoto článku pretože to môže pomôcť par ľudom v ich správaný a reagovaní.
A každému prajem veľa šťastia na Psy. testoch ja som ho veľa nemal