Vstup do Armády SR
-
- Vojín
Re: Vstup do Armády SR
Zdravim vas ja by som rad vedel co nasleduje po zakladnom.vicviku
Nastúpite do služby, čo na tom nerozumiete? Pôjdete na útvar na ktorý vás pridelia. Čiže nasleduje práca na útvare, to čo tam budete robiť netuším, prácu zadáva váš velitel rozkazmi.
Dobrý deň , Chcem sa opýtať konkrétne na moju situáciu ako postupovať v prípade záujmu o vstup do armády. Mám ukončenú Strednú priemyselnú školu elektrotechnickú s Maturitou (2011) a momentálne študujem v Košiciach (Odbor Elektroenergetika). Ale štúdium na vysokej škole ma akosi odpudzuje a už nejakých pár rokov vážnejšie uvažujem o vstupe do ozbrojených zložiek SR.
Preto ma zaujíma aké šance by som mohol mať v prípade že by som si podal prihlášku vrámci Prešovského/Košického kraja (bývam v Prešovskom) na prijatie do armády. Výška 180cm , váha 80kg bez zdravotných problémov , pravidelne športujem (behanie/plávanie/ posilňovanie z vlastnou váhou) a kombinujem bojové športy (Ju-jitsu , Kick-Box) v poslednej dobe som začal s Military Airsoftom takže aspoň trošičku si viem predstaviť čo to obnáša byť dlhšiu dobu v prírode ovešaný plnou výbavou a zbraňou a nevadí mi prísť o pohodlie. (Som tichší typ , rád pracujem v kolektíve)
Budem vďačný za každú radu od kompetentných skúsených ľudí .
Preto ma zaujíma aké šance by som mohol mať v prípade že by som si podal prihlášku vrámci Prešovského/Košického kraja (bývam v Prešovskom) na prijatie do armády. Výška 180cm , váha 80kg bez zdravotných problémov , pravidelne športujem (behanie/plávanie/ posilňovanie z vlastnou váhou) a kombinujem bojové športy (Ju-jitsu , Kick-Box) v poslednej dobe som začal s Military Airsoftom takže aspoň trošičku si viem predstaviť čo to obnáša byť dlhšiu dobu v prírode ovešaný plnou výbavou a zbraňou a nevadí mi prísť o pohodlie. (Som tichší typ , rád pracujem v kolektíve)
Budem vďačný za každú radu od kompetentných skúsených ľudí .
Treba ísť na najbližší rekrutačný úrad, tam vám dajú potrebné informácie, povedia vám, aké tlačivá si pripraviť, kedy ich doniesť a čo očakávať. Treba sa pripraviť na to, že vaše zaradenie nemusí byť presne tam ako si želáte, viacej voľných miest býva práve na západnom slovensku čo ale nevylučuje, že budete umiestnený na východe. Držím palce 

ďakujem za radu , a sú pri žiadosti a potrebnách testoch nejaké väčšie poplatky ktoré by mohli prekvapiť? nech viem s čím asi mám počítať , povedzme v desiatkach , alebo stovkách Eur dokopy?
Pokial viem tak nie.
Zdravim ja bi som sa chcel spytat aky je maximalny pocet bodov z vyberoveho konania a asi kolko ich potrebujem aby ma vybrali na funkciu. Za odpovede vopred dakujem.
Tak koľko je maximálny počet to neviem, prizerá sa na to, či absolvent bol schopný splniť stanovené limity alebo nie. Títo absolventi úspešne prejdú výberovým konaním a ďalej sa bude individuálne posudzovať, kto je vhodný pre dané miesto a kto nie. (vzdelanie, zdravotný stav a podobne...)
Ahojte.
Mám záujem stat sa vojakom uz dávno,ale potreboval by som vediet ze mám sancu sa stat vojakom ak moje vzdelanie je : gymnazium s maturitou.A asi na aku funkciu?
vdaka.
Mám záujem stat sa vojakom uz dávno,ale potreboval by som vediet ze mám sancu sa stat vojakom ak moje vzdelanie je : gymnazium s maturitou.A asi na aku funkciu?
vdaka.
Sú vypísané aj miesta, kde nie je špecifikovaný odbor vzdelania ako napríklad strelec a iné.
Ahojte.
vdaka za odpoved ale je v tom hacik,nosim okuliare ale len na blizko....dioptrie su 1,25 a 1,25...mám aj takto sancu?
vdaka.
vdaka za odpoved ale je v tom hacik,nosim okuliare ale len na blizko....dioptrie su 1,25 a 1,25...mám aj takto sancu?
vdaka.
To bude záležať ako to posúdia kompetentní. Ide o to že slabé dioptrie aké máte spĺňajú limit.
Ak vsupim do armady SR môžem si potom zmenit pôsobenie napr. z niejakej inej funkcie na odstrelovača.
A potrebujem na vstup do armady vediet anglicky jazyk?
A potrebujem na vstup do armady vediet anglicky jazyk?
Nepotrebujete vedieť anglický jazyk. Môžte si požiadať niekde o preloženie ale nemusí vám byť vyhovené.
Včera som vyplnil tento formular http://www.vojak.mil.sk/23000/kontaktny ... p?mnu=2040 a dnes rano mi volali z prešova či mam zaujem sa stat profesionalnym vojakm a podobne otazky aky je postup a podobne info. Ale povedali mi kedže som Bc tak by som mal počkat a každy rok v 3 až 4 mesiaci v roku je vyberove konanie na hodnost dostojnici. Moja otazka je Ak mam bakalara možem vstupit do armady ako dostojnik?