Ako vstupit do Armady SR?

Ozbrojené síly Slovenské republiky (předtím v letech 1993 - 2002 Armáda Slovenské republiky)
miroslav.pe
Svobodník
Svobodník

Příspěvekod miroslav.pe » čtv 23 čer, 2011 0:09

Pri výberovom konaní som žiadnu požiadavku na odslúžené roky nenašiel. Podľa tohto výberového konania http://www.mod.gov.sk/data/files/2334.pdf (všetky funkcie sú dôstojnícke) usudzujem že by to ísť malo, pretože na konci dokumentu sa jasne píše že kadeti absolvujú ZÁKLADNÝ vojenský výcvik a potom nastúpia na dôstojnícky kurz pre absolventov civilných VŠ na AOS v LM. Takisto to podporuje požiadavka na vek - minimálne 18 a maximálne 30 rokov. Je nemožné a v dnešnej dobe aj protiprávne aby mal človek v 18 rokoch odslúžené roky v armáde. Som teda zvedavý kde je pravda a bol by som rád keby sa vyjadril Kapitán aby nás rozsúdil, pretože z jeho príspevkov na fóre usudzujem že svojej práci naozaj rozumie a teda bude vedieť najlepšie ako to v skutočnosti je ;-)

Triana
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Příspěvekod Triana » čtv 23 čer, 2011 7:25

Ja sa za to nebijem, len hovorím že sa mi zdá že to tak je, po prečítaní toho vyhláseného výberového máš pravdu podla všetkého, a všetka česť ak ovládaš jeden z tých jazykov.... Ale za to že je nemožné mať odslúžené aj mať vysokú tak to ti musím už so 100% istotou protirečiť :) mám priatelov v armáde čo slúžia od 18 a mnohí z nich majú 2 vysoké školy lebo študujú externe alebo kombinovane.

miroslav.pe
Svobodník
Svobodník

Příspěvekod miroslav.pe » čtv 23 čer, 2011 14:07

Z tých jazykov samozrejme neovládam ani jeden, ale myslím že sme sa bavili principiálne a nie o tomto konkrétnom výberovom konaní, takže je to jedno - išlo len o to čo ti tak ide alebo nejde.
K tým odslúženým rokom - veď práve, máš priateľov armáde čo slúžia OD 18 rokov. Nehovoril som že je nemožné aby mali ľudia aj odslúžené roky aj vysokú školu - to samozrejme ide a pokiaľ viem aj sa to bežne deje že vojaci popri povolaní študujú externe - hovoril som len to že je nemožné aby mali tie odslúžené roky už v 18. roku ich života, teda vtedy keď dosiahnu plnoletosť, pretože by ich museli získať ako neplnoletý a to nie je možné. Písal som to len preto lebo to tiež potvrdzuje to, že sa z civilu dá ísť rovno za dôstojníka.

Triana
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Příspěvekod Triana » pát 24 čer, 2011 9:52

osobne si ale myslím že to je len pre takéto funkcie kde je špecifické dačo, čo široká verejnosť nevie, obsadenie toho miesta sa zháňa ťažko a vtedy to možné je, popravde vieš kolko dôstojníkov každý rok končí na AOS? Uprednostnia ich, ver tomu ako nejakú civilnú školu (možno medicínu ku zdravoťákom, teológiu, a také vybrané funfkcie... Ale ak si presvedčený že so strojarinou nastúpiš ako dôstojník dajme tomu k mechanizovaným do nitry hneď po škole želám mnoho trpezlivosti :) Neviem či máš nejakých priatelov v armáde ale doporučujem sa ti s nimi porozprávať ako to tam reálne chodí a aké majú skúsenosti.

miroslav.pe
Svobodník
Svobodník

Příspěvekod miroslav.pe » pát 24 čer, 2011 10:55

Nuž, ak si prečítaš to výberové konanie ktorého odkaz som sem dával, tak napríklad funkcia operátor alebo analytik (dôstojnícke funkcie) - postačuje VŠ vzdelanie ľubovoľného smeru a podľa mňa znalosť ruštiny v tejto krajine nie je vzhľadom na jej minulosť nič nezvyčajné.
Na funkciu dôstojník požadované VŠ zamerania - ekonomika, menežment, informačné systémy... atď., vodičský preukaz, znalosť AJ - podľa mňa nič špecifické.
Viem koľko dôstojníkov končí každý rok na AOS, a tiež si pamätám že pred pár rokmi bol oznam na internete že neotvoria ročník pretože je voľných málo dôstojníckych miest a tie stačia pokryť vysokoškolákmi z civilných VŠ.
V podstate ma zaujíma to, či niekedy pribudnú k tomu výberovému konaniu na dôstojníka aj technické smery, ak sa niečo uvoľní u ženistov napríklad alebo to takto bude vždy a tí ktorý neštudovali vymenované smery, sa na toto výberové konanie nedostanú.
A len tak mimochodom nie som na strojarine ale na stavbarine ;-)

Triana
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Příspěvekod Triana » pát 24 čer, 2011 13:28

To máš jeno strojarina stavbarina len ti hovorím aby si nedal na všetko čo je na papieri. 60% mojich priatelov sú vojaci a nie len na jednom útvare.
Mám 3 kamošov čo vyšli AOS jeden z nich nedávno, dôstojnícke funkcie sa ponúkajú v prvom rade im... ak zostane flek možno sa dostaneš ale pochybujem že taká lukratívna pozícia ako u ženistov zostane neobsadená... Ako som povedala držím ti palce len aby si nebol sklamaný. A kolko máš ešte rokov dokonca štúdia?

miroslav.pe
Svobodník
Svobodník

Příspěvekod miroslav.pe » pát 24 čer, 2011 13:39

Ak je raz niečo na papieri tak to platiť musí.
Ešte veľa - len včera som dokončil prvý ročník Bc, takže konečne nemusím každé ráno dochádzať do BA :-D
A zase ono by sa až taká tragédia nestala ak by také výberové nebolo, pár rokov by som určite na to počkal či nebude, ale ak by naozaj nebolo ja pôjdem aj tak.

Triana
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Příspěvekod Triana » pát 24 čer, 2011 13:56

Jáj no tak to sa teš STUčka je čistá cesta peklom :D mňa čaká už len rok našťastie. Ako ti ide fyzika? xD
Ja podporujem ludí čo majú radi armádu, nechcela som ťa odhovárať ani nič len som ti chcela pomôcť aby si mal lepšiu šancu. Za vyskúšanie nič nedáš ale vela nečakaj, skorej by som ti poradila normálne narukovať, dačo odslúžiť a ked sa uvolní miesto podať si naň žiadosť ako vojak.

miroslav.pe
Svobodník
Svobodník

Příspěvekod miroslav.pe » pát 24 čer, 2011 14:05

Hej, hej je to peklo, s tým úplne súhlasím a to dochádzanie každodenné ma úplne likviduje, celý semester v podstate spávať za deň 4 alebo 5 hodín :-D.... no fyzika fajnovo - prvý pokus Fx úplne naštvaná bola že som skoro nič nevedel, druhý pokus - plný počet za A, a ešte sa ma opýtala keď som taký múdry prečo som nešiel niečo ťažšie študovať :-D Mne sa deskriptíva zdala ťažšia, aj keď tam som prešiel ľahšie... Ale tak ja som si naschvál vybral najlahší študijný program čo je na fakulte lebo má dobrý jeden nadväzujúci inžiniersky....

Triana
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Příspěvekod Triana » ned 26 čer, 2011 16:15

Mne fyzika ide len na teórii som vyhorala prvý krát :-) ale toto už neni k téme tak poď keď tak do správ aby sme to tu nespamovali.

vladisko
Vojín
Vojín

Ako vstupit do Armady SR po VŠ a s praxou?

Příspěvekod vladisko » pon 9 led, 2012 7:45

Zdravím. Chcem sa tiež informovať, že ak mám vysokú školu (konkrétne odbor geochémia) a dvojročnú prax v danom odbore hlavne vo výskume, vodárenskom priemysle tj. podzemné vody a pitné vody. Vek do 30 rokov či som pre armádu zaujímavý a či majú aj takýto ľudia možnosť sa zamestnať v ozbrojených silách SR aj keď v pracovnej ponuke nič podobné nieje. Prípadne aký je postup

V.Renčík

Re: Ako vstupit do Armady SR?

Příspěvekod V.Renčík » stř 11 led, 2012 16:23

Zdravím.
Chcel by som vedieť čo by som mal spĺňať ak chcem ísť k armáde SR. Tento rok končím SOŠ polytechnickú, odbor Mechanik strojov a zariadení. Veľmi rád by som šiel k pozemným silám a po pár rokoch služby k 5. PŠU. Na internete som čítal že treba najprv minimálne 2 roky v služobnom pomere vojaka z povolania Slovenských ozbrojených síl. Fyzičku mam dobrú, chodím behávať, cvičím, od prvého ročníku strednej školy chodím na bojové umenia. Najprv to bolo aikido ale s toho som prestúpil na Taekwon-do. Trénujem rok a pol, zatiaľ som dosiahol 6. kup. Zdravotne som na tom tiež dobre. Až na to že nosím kontaktné šošovky. Inak nemám nič čo by mohlo prekážať. Nemal som žiadne vážne úrazy alebo choroby. Ani problémy zo zákonom nemám ?cool?
Hlavne ma zaujíma či tie moje oči nebudú prekážať a mám možnosť sa do armády dostať. A zhruba aké fyzické testy budú vo výberovom konaní.

Michal Kroužek
Šéfredaktor
Šéfredaktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Michal Kroužek » stř 11 led, 2012 17:16

V.Renčík: Moc jsme k tomu nenašel viz viewtopic.php?f=111&t=2269
Zkuste asi zavolat na http://www.personal.mil.sk/8106/odbor-d ... sonalu.php
Tam by vám měli poradit, kde naleznete potřebné informace. Pokud se něco dozvíte, tak se s námi podělte. Už se na to dříve někdo ptal.
Zbraně a vojenská technika a menší bratříček o airsoftu Airsoftmania.cz. Nově pak jsem i na Shinigami-san. Tam se věnuji civilnějším tématům.
Obrázek
Obrázek
Play Supremacy 1914, the free real-time strategy online games and the Browsergame of the Year 2009!

V.Renčík

Příspěvekod V.Renčík » stř 11 led, 2012 19:05

Vďaka.
Asi nebudem volať lebo mám v pláne niekedy v blízkej dobe (do maturi) ísť do Trenčína a tam sa spýtať.
Potom vám sem napíšem čo som vybavil. Aj keď kamarát vojak my povedal že má kolegov čo majú okuliare ale nevie ako je to teraz keď neberú toľko ľudí.

Joko
Svobodník
Svobodník

Příspěvekod Joko » čtv 12 led, 2012 19:05

oplatí sa mi vstúpiť do armády bez maturity ? aký by som mal tak cca plat a mohol by som chodiť napr. aj po misiách ? a akú by som mohol mať karíeru ako vojak ?? dajte vedieť budem vďačný ;)

Zpět na „Ozbrojené síly Slovenské republiky“