Ako vstupit do Armady SR?

Ozbrojené síly Slovenské republiky (předtím v letech 1993 - 2002 Armáda Slovenské republiky)
TONO
Rotný
Rotný

Příspěvekod TONO » ned 27 bře, 2011 20:37

to je škoda :( . v OSSR určite nezbohatneš..., pokiaľ nepredáš neaký tank abo čo :D

Duke: promazáno
"Live for nothing or die for something" John Rambo :twisted: :lol:

kristo11
Svobodník
Svobodník

Příspěvekod kristo11 » pon 28 bře, 2011 11:00

no hladal som
Naposledy upravil(a) kristo11 dne stř 30 bře, 2011 20:06, celkem upraveno 1 x.

prco217
Četař
Četař

Příspěvekod prco217 » pon 28 bře, 2011 12:26

kristo11 píše:kurik už ma to štve ešte som nedostale odpovede na moje otazky :D

Ved si pozri tuto stranku maš tam uplne všetko !!!!!!! http://www.profesionalnaarmada.sk/ a ohladom keby sa chces stat aj pilotom len treba hladat

kapitan
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Re: informacie

Příspěvekod kapitan » stř 30 bře, 2011 19:16

kristo11 píše:Mam zaujem o par informacii :) Viem že už vela ludi sa o take niečo zaujimalo ale 2 hodiny som bludil po tomto forku a niektore odpovede na moje otazky som nenašiel :) ........

Som Slovak. Mam 18 rokov 186cm a 75kg(vaha ide hore zo dna na den :) ). Mojim snom je stať sa vojakom a byť jednym z najlepšich :). Momentalne študujem na strednej škole a na rok maturujem. Pochadzam z vychodu slovenska konkretne zo Spisskej Novej Vsi. Hral som futbal 9 rokov a momentalne sa už treti rok venujem posilovaniu.

Chcem sa spytať kedy si mam podať prihlašku do armady ak budem mať spravenu maturitu koncom maja 2012 (ovšem ak ju spravim :D )
Ak by som sa dostal do armady mam hlavne zaujem o zahranične misie je tam neaka šanca že sa na ne dostanem ?
Chcel by som byť obyčajny vojak pešiak. Ale oslovilo ma aj letectvo. Naberaju sa aj piloti? Mal by som aj ja možnosť stať sa pilotom aj ked do teraz nemam žiadne skusenosti s lietanim? alebo na to by som už musel mať neaky kurz ?

Všetko stačí rozbehnúť v januári 2012. Podajte si prihlášku na Akadémiu ozbrojených síl do Lipt. Mikuláša. (aj napriek tomu, že nemáte záujem o štúdium). Vykonáte kompletné zhodnotenie spôsobilosti - legislatívne a zdravotné, následne testy psychickej spôsobilosti a fyzickej zdatnosti. Výsledok toho bude to, že aspoň budete vedieť, či môžete byť profesionálnym vojakom. Po vykonaní maturitnej skúšky si začiatkom júla 2012 podáte žiadosť za napr. strelca (to je ten "Váš" pešiak), alebo guľometníka, ženistu. Keďže budete mať platné testovanie z apríla Vaša žiadosť bude predložená priamo výberovej komisii.
Čo sa týka výberu vhodnej funkcie:
1. záleží čo chcete robiť,
2. akú máte školu,
3. aký máte vodičský preukaz.

PILOT = absolvent vysokej školy (buď civilnej alebo vojenskej), následne 24 mesačný kurz vojenských pilotov. Zhruba požiadavky sú: výborný zdravotný stav, perfektná angličtina, výborné štúdijné výsledky.
Ako vojak pôsobím už 19 rokov a mojim cieľom (samozrejme aj s kolegami) je vybrať najlepších uchádzačov do armády za banskobystrický kraj. Na všetky otázky ohľadom vstupu do ozbrojených síl SR veľmi rád odpoviem.

NAKOĽKO VAŠE OTÁZKY SA VÄČŠINOU OPAKUJÚ POUŽÍVAJTE VIAC FÓRUM AKO SS - POMÔŽETE AJ TÝM NESMELÝM

kapitan
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Příspěvekod kapitan » stř 30 bře, 2011 19:29

kristo11 píše:ano čital som si to už skor je tam pisane:
"Do vojenských misií a operácií sa vysielajú celé organické roty. Prápory - NIE.
Výber jednotlivcov je iba u štábnych funkcií - väčšinou sú to dôstojnícke miesta.
Misia nie je dobrovoľná- je nariadená rozkazom. V závažných prípadoch sa prihliada aj na potreby profesionálneho vojaka."

hlbšie vysvetlenie by som chcel... je tam šanca že možem byť na dôstojníckom mieste?
Taktiež ako je myslene to že misia je nariadena rozkazom? ... Je to myslene tak, že napriklad štat alebo štatny organ nariadi, že do iraku pojde 50 vojakov a armada to vyberie, ak je to tak vybera dobrovolnikov, ktory prejdu testami? alebo da rozkaz 50 vojakom ktory nemaju na vyber a musia tam isť ? :)

A ešte jedna vec je na internete zaveseny vzor prihlasovacieho formulara ? alebo sa do armady prihlasuje inak ?

Šanca byť v ozbrojených silách SR ako dôstojník je podmienená absolvovanou vysokou školou.
MISIA- štát prostredníctvom parlamentu schvaľuje mandát v určitej operácii napr. vyslanie presného počtu vojakov do určitej krajiny ako koaličná jednotka NATO. Toto je makroukazovateľ vysielania vojakov do určitej krajiny.
Vojakom je samozrejme bližšie samotné vyslanie. "Na rozkaz" znamená to, že profesionálny vojak nesmie odoprieť rozkaz na vyslanie do misie. Prejav vôle dobrovoľnosti ne potlačený na minimum. To znamená, ak ste príslušníkom jednotky, ktorá sa pripravuje na vyslanie (trvá to niekedy viac ako 2 roky) už proste viete, že kedy budete približne vyslaný do misie. Nie je to laicky povedané - zo dňa na deň.

Žiadosť do ozbrojených síl SR sa podáva spravidla osobne na príslušnej Územnej vojenskej správe. Preferujem osobné stretnutie ako telefonický alebo korešpondenčný kontakt.
Ako vojak pôsobím už 19 rokov a mojim cieľom (samozrejme aj s kolegami) je vybrať najlepších uchádzačov do armády za banskobystrický kraj. Na všetky otázky ohľadom vstupu do ozbrojených síl SR veľmi rád odpoviem.

NAKOĽKO VAŠE OTÁZKY SA VÄČŠINOU OPAKUJÚ POUŽÍVAJTE VIAC FÓRUM AKO SS - POMÔŽETE AJ TÝM NESMELÝM

kapitan
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Příspěvekod kapitan » stř 30 bře, 2011 19:37

TONO píše:To máš svetú pravdu. Ale zas nie každý tam ide pre peniaze alebo že nemá prácu.
Napr. keby ma teraz vzali, tak ako vojak 2. stupňa by som platom klesol o značnú položku, samozrejme som započítal aj príspevok na bývanie... :? Dôvod? Už ma nebaví každe ráno vstávať do práce len kôli tomu aby som na konci mesiaca mal peniaze na účte. :twisted:

Armáda sa nedá robiť pre peniaze. Aspoň to je moja skúsenosť. Plat je iba jedna chvíľa prijatia peňazí na účet. Ale treba si ten plat zaslúžiť a pracovať ďalších 29 dní v mesiaci.
Prvotný impulz je síce u väčšiny finančné a sociálne istoty, ale postupne sa ten vzťah vybuduje. Ak nie- nič sa nedeje prvotný kontrakt je od 3 do 6 rokov. Potom môžete ísť do civilu. Samozrejme so vztýčenou hlavou.

kristo11
Svobodník
Svobodník

Příspěvekod kristo11 » stř 30 bře, 2011 20:04

Takže je tam aspon aka taka šanca sa dostať na misie ked začnem v armade ako vojak 2. stupna ?

Tak mementalne študujem na Strednej ekonomickej škole konkretne OA(obchodna akademia)
A vodičak ešte len idem robiť
ale podla toho si asi nebudem vyberať kde by som sa mohol uplatniť
A hlavne s ekonomikov nechcem mať v buducnosti nič spoločne

Ešte sa poradim mama znameho ktory robil v armade, na Sliači sa mi zdaže bol kapitanom ale neviem to isto.

A dakujem za doterajšie odpovede dosť mi to pomohlo.
Naposledy upravil(a) kristo11 dne čtv 31 bře, 2011 20:07, celkem upraveno 1 x.

TONO
Rotný
Rotný

Příspěvekod TONO » čtv 31 bře, 2011 6:28

Kámo nehnevaj sa máš otázkky jak 5ročné decko. A už to tu bolo písané!!!! X krát

Na misiu sa dostaneš tak že ťa tam pošlú viď:

Kód: Vybrat vše

http://www.mosr.sk/333/mierove-operacie.php

Stačí si to prelistovať a nečakať na odpovede ktoré ti nikto nieje povinný dať !!!!
Veľká vďaka kapitánovi že sa vôbec ku takým informáciam človek dostane

Sleduj toto:

Kód: Vybrat vše

http://www.mod.gov.sk/95/vyberove-konanie.php?mnu=91
keď budú chceť ekonóma budeš otom vedieť!!!

kristo11 píše:Takže je tam aspon aka taka šanca sa dostať na misie ked začnem v armade ako vojak 2. stupna ?

Tak mementalne študujem na Strednej ekonomickej škole konkretne OA(obchodna akademia)
A vodička si idem onedlho robiť na osobne auto a 250 motorku

Ešte sa poradim s ujom on robil v armade, na Sliači sa mi zdaže bol kapitanom ale neviem to isto.

[code][code][/code]

kristo11
Svobodník
Svobodník

Příspěvekod kristo11 » čtv 31 bře, 2011 20:19

Jeziš inteligent po 1. ak sa ti nepačia moje otazky tak to ani nečitaj nik ti nekaže !!!
2. Najprv si poriadne prečitaj otazku potom tu davaj odpovede :)
3. Nik nepisal že chcem isť do armady ako ekonom neviem prečo si domyšlaš :)

A v poslednom rade na internete som denne ledva pol hodiny aj to len ak stiham... Takže pochop nemam na prelistovanie všetkych informacii dosť času ale aj presto som bludil po strankach o armade, našiel som vela informacii ale chcel som to ešte konkretnejšie :)

No priznavam si že sa niektore moje otazky určite opakovali. A zato sa chcem ospravedlniť ale aj podakovať za ochotu.

TONO
Rotný
Rotný

Příspěvekod TONO » pát 1 dub, 2011 10:41

Nemyslel som to v zlom. Len toľko že tu už odpovede máš a aj kopu linkov od kadekoho tak mi nejde do hlavy prečo sa to isté pýtaš.

Ja na tvojom mieste by som sa prihlásil na akadémiu. Ja už takú možnosť nemám a čo som si prelistoval tak ten život tam muí byť super.

PS: Nehnevaj sa nemyslel som to osobne to len tie otázky mi priši dosť blbé naproti tomu čo si tu predtým písal atď...

kristo11
Svobodník
Svobodník

Příspěvekod kristo11 » pát 1 dub, 2011 12:35

pohoda :)

kickz
Vojín
Vojín

Příspěvekod kickz » čtv 7 dub, 2011 15:27

zdravim,
mam 23, dobru fyzicku kondiciu, perfektnu anglictinu atd, problemy si najst pracu momentalne, tak by ma zaujimalo, ci sa oplati podat si ziadost o zacatie vyberoveho konania/prijatie do zamestnania u armady SR napriek tomu ze vyberove konanie nemaju vypisane (sem tam maju na nejake pozicie)

chcel som sa ist v KE do regrutacneho strediska opytat ked som tam mal jeden pohovor, lenze o pol 4 ma cez vratnicu nepustili

je to mozne aby som sa tam momentalne dostal, presiel si zakladnym vycvikom a nastupil ako vojak? vzhladom k tomu ze koli krize nedoplnuju

vdaka za odpoved

TONO
Rotný
Rotný

Příspěvekod TONO » pon 11 dub, 2011 14:56

kickz píše:zdravim,
mam 23, dobru fyzicku kondiciu, perfektnu anglictinu atd, problemy si najst pracu momentalne, tak by ma zaujimalo, ci sa oplati podat si ziadost o zacatie vyberoveho konania/prijatie do zamestnania u armady SR napriek tomu ze vyberove konanie nemaju vypisane (sem tam maju na nejake pozicie)

chcel som sa ist v KE do regrutacneho strediska opytat ked som tam mal jeden pohovor, lenze o pol 4 ma cez vratnicu nepustili

je to mozne aby som sa tam momentalne dostal, presiel si zakladnym vycvikom a nastupil ako vojak? vzhladom k tomu ze koli krize nedoplnuju

vdaka za odpoved

Doplňujú. Teraz v apríli nastúpili prvý adepti na výcvik :wink:
Počkaj si na ďalší termín.

kapitan
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Příspěvekod kapitan » úte 12 dub, 2011 20:31

kristo11 píše:Takže je tam aspon aka taka šanca sa dostať na misie ked začnem v armade ako vojak 2. stupna ?

A vodičak ešte len idem robiť
ale podla toho si asi nebudem vyberať kde by som sa mohol uplatniť
A hlavne s ekonomikov nechcem mať v buducnosti nič spoločne

Ešte sa poradim mama znameho ktory robil v armade, na Sliači sa mi zdaže bol kapitanom ale neviem to isto.

Myslím, že uvažujete reálne. Ako absolvent OA ste pre OS SR doslovne "nepoužiteľný". Nemyslel som to hanlivo, ale taká je pravda. Jediná cesta úspechu je zainvestovať do vodičáku skupiny C,E. Dá sa urobiť aj za mesiac. Je to síce okolo 1100€, ale v prípade, že budete prijatí do armády je návratnosť investície rýchla. Ale najprv si podajte aspoň raz žiadosť na strelca alebo guľometníka a absolvujete výberové konanie. Výsledky Vám budú platiť rok a vy aspoň budete vedieť, či spĺňate podmienky k prijatie. Veď čo keď máte nejaké zdravotné obmedzenie, ktoré Vám dá STOP. V podstate vyhodené peniaze, aj keď v civile sa to môže hodiť.

POZOR- bohužiaľ nie každý profesionálny vojak pozná systém vstupu do armády. Systém stále inovujeme a vylepšujeme a pilot nemusí byť dobrý radca. Ja tiež neviem pilotovať lietadlo. :D

kapitan
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Příspěvekod kapitan » úte 12 dub, 2011 20:35

kickz píše:zdravim,

vdaka za odpoved

sme síce profesionálni vojaci non-stop, ale máme tiež koniec pracovnej doby. :lol:

Nič sa však nedeje, počkajte si na vyhlásenie výberového konania a doporučuje najprv volať na skupinu personálneho doplňovania na Územnej vojenskej správe (bývalé Regrutačné stredisko). Bezprostredne po podaní žiadosti absolvujete predbežné lekárske vyšetrenie a keď tam nebude lekár, tak budete musieť prísť ešte raz a potom ešte raz z výsledkami od odborných lekárov. Jedným telefonátom ušetríte jednu cestu.

Zpět na „Ozbrojené síly Slovenské republiky“