Ako vstupit do Armady SR?

Ozbrojené síly Slovenské republiky (předtím v letech 1993 - 2002 Armáda Slovenské republiky)
andrej77
Vojín
Vojín

Re: Ako vstupit do Armady SR?

Příspěvekod andrej77 » sob 9 srp, 2014 11:07

Čaute ide niekto 26.8 do Mikuláša na Testy? som z Trnavy tak aby niekto išiel z okolia alebo z hocikade tak môžeme ísť spolu :D kto ide tak prosím správu :)

Robo
Vojín
Vojín

Příspěvekod Robo » čtv 21 srp, 2014 14:29

Zdravím mam dve otázky : pri vstupre do armday je poterba vodicky preukaz alebo nie? .. A pri tej specialnej jednotke 5.pluku ako sa tam dostat a vlastne podmienyk na prijatie , či je potreba mat neaku specializaciuu vopred alebo len prejst tym vycvikom co potrebuj ua dostat sa tam. .Dakujem.

Marecek031
Vojín
Vojín

Příspěvekod Marecek031 » čtv 21 srp, 2014 14:30

Chcel by som vediet co mam spravit ked sa nachadzam v zahranici a chcem vstupit do armady SR, mam vytlacene tlaciva ale neviem ci ich mozem odoslat na rekrutacne stredisko alebo mam prist osobne. Dakujem za odpovede.

Robo
Vojín
Vojín

Příspěvekod Robo » čtv 21 srp, 2014 18:47

Zdravim mal by som otazky ta prva je ze či je pri v stupe do armdady , resp. na ten zakladny vycik potreba vodicky a ta druha co sa tyka specialnych jednotiek urcenia ako sa tam dostat,ci je tam potreba mat odsluzenych par rokov aelbo len prejst ich pozadovanym vycvikom..dakujem za odpoved.

abyss
Vojín
Vojín

Příspěvekod abyss » čtv 9 říj, 2014 17:55

Zdravicko, Chcel by som sa opytat ci je mozne podat prihlasku aj v LM alebo som nuteny ist do najblizsieho krajskeho mesta a tym je v mojom pripade Presov. Mam trosku z toho gulas, lebo na aos.sk pisu inak a na vojak.mi.sk tiez inak. Som z toho zmateny. Este dodam, ze mam 23 rokov ukoncenu strednu skolu s maturitou a som vyuceny elektrotechnik. Mal by som tam nejake uplatnenie s mojim oborom? Idealne by som chcel pracovat ako mechanik aut a inej tazkej techniky. Mam len vodicsky preukaz B a predpokladam, ze na takyto "flek" by som potreboval urcite aj C. Dakujem za skoru odpoved.

Michal Kroužek
Šéfredaktor
Šéfredaktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Michal Kroužek » úte 14 říj, 2014 20:00

Řídil bych se tím na vojak.mil.sk

Kedy a kde si môžem podať žiadosť ?
Uchádzač si môže podať žiadosť, ak spĺňa podmienky na prijatie do štátnej služby podľa § 13 zákona č. 346/2005 o štátnej službe profesionálnych vojakov. Žiadosti sa podávajú do termínu určenom v aktuálne vyhlásenom výberovom konaní. Žiadosti sa podávajú osobne na regrutačnej skupine podľa miesta trvalého pobytu v príslušnom kraji. Napríklad, ak bývate v Liptovskom Mikuláši, tak si žiadosť podávate v Regrutačnej skupine Žilina. Regrutačné skupiny sídlia v každom krajskom meste.
Zbraně a vojenská technika a menší bratříček o airsoftu Airsoftmania.cz. Nově pak jsem i na Shinigami-san. Tam se věnuji civilnějším tématům.
Obrázek
Obrázek
Play Supremacy 1914, the free real-time strategy online games and the Browsergame of the Year 2009!

Vojak 123
Vojín
Vojín

Příspěvekod Vojak 123 » pon 5 led, 2015 19:54

Dobrí den chcel by som sa spítat že či je pri vstupe do armady potrebna maturita??alebo nie
Za odpovede dakujem ?:-o

mandalee
Vojín
Vojín

Příspěvekod mandalee » ned 11 led, 2015 6:48

splnam vsetky predpoklady na prijatie do OSSR az na jeden a to ze v minulosti som mal zasadene kvetinky s obsahom THC a bol som za to trestne stihany,aku mam sancu byt prijaty? dik

adko_13
Svobodník
Svobodník

Příspěvekod adko_13 » čtv 15 led, 2015 1:10

Dobrý deň. Minulý rok som sa hlásil do armáda ale nanešťastie som neuspel. Skúsim to opäť tento rok. Chcem sa spýtať, platnosť lekárskej prehliadky je 3 mesiace? Budú ma mať niekde v databáze s výsledkami alebo sa to "zmaže" a robím to nanovo ako-keby prvýkrát? Ďakujem.

Michal Kroužek
Šéfredaktor
Šéfredaktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Michal Kroužek » pon 19 led, 2015 15:57

Musím v ďalšom výberovom konaní opakovať zdravotnú prehliadku, psychotesty a telocvik ?
Ak ste vo výberovom konaní úspešne absolvovali posúdenie zdravotného stavu, psychodiagnostické vyšetrenie a preskúšanie z pohybovej výkonnosti, tieto výsledky Vám platia po dobu jedného roka odo dňa absolvovania. Po uplynutí jedného roka musíte uvedené preskúšania a posúdenia absolvovať nanovo.
Zbraně a vojenská technika a menší bratříček o airsoftu Airsoftmania.cz. Nově pak jsem i na Shinigami-san. Tam se věnuji civilnějším tématům.
Obrázek
Obrázek
Play Supremacy 1914, the free real-time strategy online games and the Browsergame of the Year 2009!

monty138
Vojín
Vojín

Příspěvekod monty138 » pon 30 bře, 2015 18:04

Zdravim mam otazku ked chcem vstupit do armady je problem ak mam obezitu ? Vydrz silu aj kondicku mam len viacej kil mam bol by v tom problem?

Boricko
Svobodník
Svobodník

Příspěvekod Boricko » čtv 2 dub, 2015 10:09

monty138 môžeš mať aj 200 kíl kľudne, ale ak zvládneš fyzické testy tak neriešia či si tlstý/chudý, proste treba len zvládnuť tie testy.

monty138
Vojín
Vojín

Příspěvekod monty138 » čtv 9 dub, 2015 17:22

Zdravim chcem sa opytat treba vediet plavat v armade? Ak ano je to povinne ?

hranolky666
Vojín
Vojín

Příspěvekod hranolky666 » čtv 30 črc, 2015 21:09

chcel by som prispieť skusenosťov: Už od malička som túzil byť vojakom, v podstate by mi bolo jedno na akú funkciu by som sa dostal ... poznáte to: technika, príroda, napetie, zbrane, a jednoducho všetko okolo toho proste človek to cíti že ho to ťahá, takisto aj fyzická a psychická odolnosť som chalan z dediny takže na nejakú tu mäsiačrinu som bol vždy zvyknutí.
No po škole sa to začalo "zbieranie pracovných skúseností" no sále som rozmýšlal o službe čomu nasvedčovali aj moje aktivity či už outdoor alebo čítanie vojenskej literatúry to človeka musí baviť aby to chápal, no a tak po dlhých 5 prepotených pracovných rokoch ale zato krásnych pretože som ich prežil s mojou úžasnou ženou ale ako tak plynul čas cítil som potrebu robiť niečo čo ma baví ta tak som začal športovať jednoducho makať na sebe, všetko išlo dobre až po kým som sa dozvedel ,že sa cca o 7 mesiacov stanem šťastným držiteľom titulu otcovstva čo ma samozrejme potešilo ale s tým potešením sa dostavila aj večšia zodpovednosť a viacej starosti a tak som to chcel stihnúť čím čo najrýchlejšie, teda som sa rozhodol, podal som si žiadosť, teraz ma už nelákala armáda len kvôli tomu že by ma ta práca naplňala ale aj kvôli zázemiu rodiny, vidina karierneho rastu, jednoducho človek sa snaží vidieť troška dopredu.
A tak poháňaný týmito aspektami som dostal ešte väčšie nadšenie a zápal, ved predsa človek ktorý ide za nejakou vidinou tak sa snaží prekonávať prekážky ako sa len dá a stáva sa skutočne oddaným človekom. Nasledovali lekárske testy, nakoľko som cca 2 roky abstinent a nefajciar tak výsledky boli TOP. na reg. skupine dostali od doktorky spravu že som jednoducho bez problémov a tak som čakal na pozvánku ktorá sa ja onedlho dostavila. Bol som nadšený konečne sa hýbu veci správnym smerom, keď som prišiel do LM tak som bol dokonale pripravený, keď sme zo skupinou kráčali dvorom a ja som si prečítal nápis na budove Akadémia ozbrojených síl tak sa mi na tvári rožiaril úsmev no tom som ešte nevedel že o pár hodín budem odchádzať zo slzou v oku. No a tak sme sa presunuli na 1.časť čo boli psycho testy. Z nadšením som sa snažil zvládať každý test čo som dostal no ale neuspel som a dokonca som zlihal hneď na prvom teste ale tom so sa samozrejme nedozvedel hneď až na konci pri stručnom rozhovore z P. psycho. nepametám si ako sa volal bol to test bolo to dačo na A... bol zameraný na rýchlosť a dôvod prečo som ho nespravil bol ten že som tam mal vraj chyby. Poviem Vám pravdu že keď mi to povedala že kvôli pár zle zaškrtnutím písmenkám nemôžem postúpiť dalej a že to mam skúsiť až o rok bolo to ako keby mi podrezala hrdlo, takéto velké sklamanie človek zažije iba pár krát v živote detto keď sa ten človek skutočne snaží a je odhodlaný, a niektorí chlapci ktorí tam išli tím to bolo vyslovene jedno, do otázky že na čo momentálne najviac myslite napísali že čo budu robiť cez víkend, chlapci čo keď im idú krv brať tak odvracajú tvár, netvrdím že z nich nebudú tvrdí chlapi ale nemyslím si že ich odhodlanie bolo väčšie ako moje.
NO a Ako vstupit do Armady SR? aby som bol k téme tak tokto tam nevstúpite, nezáleží na tom aký ste veľmi odvážny, prispôsobivý, odhodlaný, oddaný vlasti a 100vka daľších kladných vlastností ktoré z Vás spravili dobrého vojaka ale na tom aké sú preškrtnuté písmenká ..... áno áno ja viem, že je to psy. test a že asi som nebol dostatočne psychologicky odolný na tieto písmenká :) ale aj tak si nemyslím že na základe takéhoto testu by mala byť zmarená šanca dostať sa do armády.

Toľko moje Skúsenosti a prepáčte za chyby :facepalm:

ďakujem adminovi za uverejnenie tohoto článku pretože to môže pomôcť par ľudom v ich správaný a reagovaní.

A každému prajem veľa šťastia na Psy. testoch ja som ho veľa nemal

lajos204
Desátník
Desátník

Příspěvekod lajos204 » pát 31 črc, 2015 12:01

Velmi pekne napisany clanok.Od zaciatku do konca :) Zamrzi to ked pre tych par pismenok clovek pohori,absolvoval som to tiez tak viem o com hovoris. :( Prajem ti vela stastia a uspechov snad sa ti to podari na druhykrat a nevzdavaj to.Hovori sa ze " Ked to v sebe mate,byt najlepsi je len otazkou casu" podla tvojho odhodlania a nadsenia by som povedal ze to v sebe mas ;)

Zpět na „Ozbrojené síly Slovenské republiky“