Duke: promazáno
kristo11 píše:kurik už ma to štve ešte som nedostale odpovede na moje otazky
kristo11 píše:Mam zaujem o par informaciiViem že už vela ludi sa o take niečo zaujimalo ale 2 hodiny som bludil po tomto forku a niektore odpovede na moje otazky som nenašiel
........
Som Slovak. Mam 18 rokov 186cm a 75kg(vaha ide hore zo dna na den). Mojim snom je stať sa vojakom a byť jednym z najlepšich
. Momentalne študujem na strednej škole a na rok maturujem. Pochadzam z vychodu slovenska konkretne zo Spisskej Novej Vsi. Hral som futbal 9 rokov a momentalne sa už treti rok venujem posilovaniu.
Chcem sa spytať kedy si mam podať prihlašku do armady ak budem mať spravenu maturitu koncom maja 2012 (ovšem ak ju spravim)
Ak by som sa dostal do armady mam hlavne zaujem o zahranične misie je tam neaka šanca že sa na ne dostanem ?
Chcel by som byť obyčajny vojak pešiak. Ale oslovilo ma aj letectvo. Naberaju sa aj piloti? Mal by som aj ja možnosť stať sa pilotom aj ked do teraz nemam žiadne skusenosti s lietanim? alebo na to by som už musel mať neaky kurz ?
kristo11 píše:ano čital som si to už skor je tam pisane:
"Do vojenských misií a operácií sa vysielajú celé organické roty. Prápory - NIE.
Výber jednotlivcov je iba u štábnych funkcií - väčšinou sú to dôstojnícke miesta.
Misia nie je dobrovoľná- je nariadená rozkazom. V závažných prípadoch sa prihliada aj na potreby profesionálneho vojaka."
hlbšie vysvetlenie by som chcel... je tam šanca že možem byť na dôstojníckom mieste?
Taktiež ako je myslene to že misia je nariadena rozkazom? ... Je to myslene tak, že napriklad štat alebo štatny organ nariadi, že do iraku pojde 50 vojakov a armada to vyberie, ak je to tak vybera dobrovolnikov, ktory prejdu testami? alebo da rozkaz 50 vojakom ktory nemaju na vyber a musia tam isť ?![]()
A ešte jedna vec je na internete zaveseny vzor prihlasovacieho formulara ? alebo sa do armady prihlasuje inak ?
TONO píše:To máš svetú pravdu. Ale zas nie každý tam ide pre peniaze alebo že nemá prácu.
Napr. keby ma teraz vzali, tak ako vojak 2. stupňa by som platom klesol o značnú položku, samozrejme som započítal aj príspevok na bývanie...Dôvod? Už ma nebaví každe ráno vstávať do práce len kôli tomu aby som na konci mesiaca mal peniaze na účte.
Kód: Vybrat vše
http://www.mosr.sk/333/mierove-operacie.php
Kód: Vybrat vše
http://www.mod.gov.sk/95/vyberove-konanie.php?mnu=91
[code][code][/code]kristo11 píše:Takže je tam aspon aka taka šanca sa dostať na misie ked začnem v armade ako vojak 2. stupna ?
Tak mementalne študujem na Strednej ekonomickej škole konkretne OA(obchodna akademia)
A vodička si idem onedlho robiť na osobne auto a 250 motorku
Ešte sa poradim s ujom on robil v armade, na Sliači sa mi zdaže bol kapitanom ale neviem to isto.
A dakujem za doterajšie odpovede dosť mi to pomohlo.
kickz píše:zdravim,
mam 23, dobru fyzicku kondiciu, perfektnu anglictinu atd, problemy si najst pracu momentalne, tak by ma zaujimalo, ci sa oplati podat si ziadost o zacatie vyberoveho konania/prijatie do zamestnania u armady SR napriek tomu ze vyberove konanie nemaju vypisane (sem tam maju na nejake pozicie)
chcel som sa ist v KE do regrutacneho strediska opytat ked som tam mal jeden pohovor, lenze o pol 4 ma cez vratnicu nepustili
je to mozne aby som sa tam momentalne dostal, presiel si zakladnym vycvikom a nastupil ako vojak? vzhladom k tomu ze koli krize nedoplnuju
vdaka za odpoved
kristo11 píše:Takže je tam aspon aka taka šanca sa dostať na misie ked začnem v armade ako vojak 2. stupna ?
Tak mementalne študujem na Strednej ekonomickej škole konkretne OA(obchodna akademia)
A vodičak ešte len idem robiť
ale podla toho si asi nebudem vyberať kde by som sa mohol uplatniť
A hlavne s ekonomikov nechcem mať v buducnosti nič spoločne
Ešte sa poradim mama znameho ktory robil v armade, na Sliači sa mi zdaže bol kapitanom ale neviem to isto.
A dakujem za doterajšie odpovede dosť mi to pomohlo.
kickz píše:zdravim,
mam 23, dobru fyzicku kondiciu, perfektnu anglictinu atd, problemy si najst pracu momentalne, tak by ma zaujimalo, ci sa oplati podat si ziadost o zacatie vyberoveho konania/prijatie do zamestnania u armady SR napriek tomu ze vyberove konanie nemaju vypisane (sem tam maju na nejake pozicie)
chcel som sa ist v KE do regrutacneho strediska opytat ked som tam mal jeden pohovor, lenze o pol 4 ma cez vratnicu nepustili
je to mozne aby som sa tam momentalne dostal, presiel si zakladnym vycvikom a nastupil ako vojak? vzhladom k tomu ze koli krize nedoplnuju
vdaka za odpoved