2. Mechanizovaná Brigáda - Práport ISTAR

Ozbrojené síly Slovenské republiky (předtím v letech 1993 - 2002 Armáda Slovenské republiky)
Tairo
Vojín
Vojín

2. Mechanizovaná Brigáda - Práport ISTAR

Příspěvekod Tairo » sob 15 dub, 2017 4:48

Dobrý deň,
rád by som sa tu dozvedel čo najviac o 2. Mechanizovanej brigáde v Prešove, konkrétne prápor ISTAR.

Ak by sa tu našiel niekto z 2.MB (ideálne z ISTARu) bol by som vďačný za popis bežného pracovného dňa + výcvik (nech nemám ilúzie čo od toho môžem očakávať) ?:D

Zaujíma ma hlavne pozícia prieskumníka:
- O vstupe do OS SR som si už niečo naštudoval, základný kurz + dôstojnícky kurz (civilná VŠ - zameranie elektroenergetika)
- Ako vyzerá bežný deň člena práporu ISTAR ? (Prieskumníka) ?
- Aké kurzy/školenia/cvičenia je možné absolvovať počas služby ? ( Niektoré cvičenia sú zverejňované na stránke 2.MB)
- Aká je šanca dostať sa na zahraničnú misiu ?

- Je nejaký rozdiel dostať sa na pozíciu prieskumníka po dôstojníckom kurze ( využitie elektro vzdelania ? )
- Využitie jazyka AJ/NJ pre všetky aktivity s pozíciou spojené ? (Rád by som to aplikoval keď už na tom makám)

Popis mojej osoby:
- 25 rokov (Pravdepodobne by som dal žiadosť začiatkom ďalšieho roka - tzn. 26 rokov)
- Civilná VŠ - Technika Košice (Elektroenergtika - Ing.)
- Momentálne pôsobím v zahraničí - zlepšovanie jazyka - AJ (takmer plynule - B2) /NJ (základy) + prax vo vedení ľudí ú prac. skupiny...
- Zdravotne by som mal byť úplne v poriadku (aj vrátane zraku (čo sa až čudujem :D), Občas zlostia zuby (ale pracujem na zlepšení),

- K OSSR ma vedú hlavne voľnočasové aktivity (Survival, Horská turistika, Dávnejšie športová streľba - v tomto by som chcel pokračovať, a celkovo pobyt v prírode / zber lesných plodov, Cvičenie - skôr komplexné zameranie beh/plávanie/street workout než posilka, cítim že som vytrvalostne zameraný / gény po otcovi ?mrgreen? ) - Preto aj voľba zamerania na Prieskumníka

- Chcel by som byť viac v teréne, momentálne ma pracovná pozícia zložená 30% kancel/ 70% terén (možnosť sa hýbať) ubíja a nudí, chcelo by to viac pohybu. A hlavne niečo bližšie ku tomu čo ma napĺňa ?:-P

Poteší ma akýkoľvek príspevok o realite čo by šlo očakávať, či to bude dobre využitý čas a mám možnosť sa naučiť niečo viac ako v kombinácii civilné povolanie a voľnočasové aktivity (reenacting a pod.)

-prípadne typ na inú pozíciu s popisom mojej osoby, kde by som sa hodil ?

- Snáď sa tam nenudíte ? ?wink?

Zpět na „Ozbrojené síly Slovenské republiky“