Som študent, maturant na strednej zdravotnickej skole (SZS) v odbore zdravotnicky asistent (ZA) a podavam si prihlasku na fakultu urgentnej zdravotnej starostlivosti (UZS).
1. : Ake uplatnenie v OSSR by som mohol mat ako ZA (bez vysokej skoly) - najpravdepodobnejsie posobisko, najvyssia mozna dosiahnuta hodnost, karierny rast, ucast na misiach, pracovna napln
2. : Ake uplatnenie v OSSR by som mohol mat ako bakalar UZS - najpravdepodobnejsie posobisko, najvyssia mozna dosiahnuta hodnost, karierny rast, ucast na misiach, pracovna napln
...Alebo da sa extrene studovat VŠ počas posobenia v OSSR?
Som 185 cm vysoky, 85kg , vysportovanej postavy z obrovskym fyzickym a psychickym potencionalom.
Študent SZŠ / FUZS
Re: Študent SZŠ / FUZS
V súčasnej dobe je nedostatok lekárskeho personálu v OSSR preto by si nemal mať problém sa tam ako zdravotný personál dostať a s tvojím vzdelaním by si bol aj zaradený do tohto smeru. Pre teba výhodnejšie je spraviť si UZS a potom si podať prihlášku do OS. Bez vysokej školy by si mohol dosiahnuť len hodnosť mužstvo a poddôstojníci s vysokou budeš nastupovať ako dôstojník.
Dakujem za odpoved. Mam este jednu otazku: Da sa studovat VŠ aj počas posobenia v OS ? (externe)
Dá, ale nemôžeš sa na to spolahnúť, záleží to od toho kde budeš zaradený a čo budeš robiť a hlavne od tvojho vyššieho nadriadeného či bude akceptovať tvoje "skúškové obdobie", lebo na VŠ hoci chodíš externe len víkendy ale skúšky prebiehajú počas pracovných dní v intervale minimálne mesiac a 2x do roka.
Dobrý deň, chcela by som sa informovať že ako je to zo zdravotníkmi v armáde? V roku 2014/2015 budem končiť Strednú zdravotnícku školu v odbore Zdravotnícky asistent (ZA) a chcela by som sa informovať, že ako by som sa dostala do armády ako zdravotník. Je potrebné aj niejaké iné vyššie odborne štúdium poprípade vysoká škola?? Alebo mi stačí len môj odbor?? Poprípade by som sa chcela informovať ako je to s kritériami k priatiu čo všetko musím splniť??? Vopred ďakujem za skorú odpoveď.