Vstup do Armády SR

Ozbrojené síly Slovenské republiky (předtím v letech 1993 - 2002 Armáda Slovenské republiky)
kapitan
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Příspěvekod kapitan » čtv 10 bře, 2011 18:28

Jurajpp píše:ja momentalne budem koncit druhy rocnik na vyske cez leto idem do zahranicia pridem zaciatkom tretieho rocnika.. a ak chcem nastupit do slovenskej armady do konca juna 2012 kedy mam zacat si vsetko vybavovat ci bude na nete vypisane terminy...? Este ze ako toje zo stavom armady ci je velky zaujem alebo mam velku sancu ze ma zoberu.. proste ci mi vie niekto povedat percentualne ake mam sance uspiet.. viem ze to zalezi namne ci uspejem ale ci ten zaujem je velky a aky je zaujem o novych vojakov..? Tak podvostojnik nie tak aku najvysiu hodnost mozem dosiahnut?

Duke: Opět dvoják, pozor na to. ;)

Ak máte pred sebou ešte jeden ročník štúdia, tak Vám doporučujem doštudovať.
Záujem o vstup do ozbrojených síl SR je enormný. Percentuálne sa to vyjadruje veľmi ťažko, LEBO... Keď potrebujeme chemika-laboranta a hlási sa jeden z celej SR, tak po úspešnom absolvovaní výberového konania a splnení zákonných podmienok, tak je prijatý. To je úspešnosť 100%. Ak sa však na jednu pozíciu strelca hlási z celej SR 20 žiadateľov, tak úspešnosť je 5%. Teda záleží od ponuky a dopytu.
Ako vojak pôsobím už 19 rokov a mojim cieľom (samozrejme aj s kolegami) je vybrať najlepších uchádzačov do armády za banskobystrický kraj. Na všetky otázky ohľadom vstupu do ozbrojených síl SR veľmi rád odpoviem.

NAKOĽKO VAŠE OTÁZKY SA VÄČŠINOU OPAKUJÚ POUŽÍVAJTE VIAC FÓRUM AKO SS - POMÔŽETE AJ TÝM NESMELÝM

Jurajpp
Svobodník
Svobodník

Příspěvekod Jurajpp » čtv 10 bře, 2011 20:54

kapitan píše:Tá otázka je trošku pomotkaná, tak odpoviem čo som pochopil alebo vydedukoval.
Najvyššia hodnosť v kategórii poddôstojník je štábnynadrotmajster. K predstave o dosiahnutí tejto hodnosti je to taký "poddôstojník - generál". Na každom útvare (prápore) je iba jeden.
Neviem si predstaviť aký máte vyštudovaný odbor "na uplatnenie v štátnom sektore" - toto skúste nejako priblížiť.

asi fakt zle som to napisal. Aka najvyšia hodnost ktoru ja možem dosiahnut je?
Ten odbor mojej školy necham tak ale je to ochrana osob a majetku, ale asi v armade mi je to na prd.

Jurajpp
Svobodník
Svobodník

Příspěvekod Jurajpp » čtv 10 bře, 2011 21:14

kapitan píše:Ak máte pred sebou ešte jeden ročník štúdia, tak Vám doporučujem doštudovať.
Záujem o vstup do ozbrojených síl SR je enormný. Percentuálne sa to vyjadruje veľmi ťažko, LEBO... Keď potrebujeme chemika-laboranta a hlási sa jeden z celej SR, tak po úspešnom absolvovaní výberového konania a splnení zákonných podmienok, tak je prijatý. To je úspešnosť 100%. Ak sa však na jednu pozíciu strelca hlási z celej SR 20 žiadateľov, tak úspešnosť je 5%. Teda záleží od ponuky a dopytu.

hladal som na internete stranku kde by boli rozpisane jednotlive pozicie v slovenskej armade ale nikde som nič nenašiel. Rad by som to vedel že viem či mam vobec uplatnenie v armade. A kde je napisane kedy , kde koho potrebuju.

TONO
Rotný
Rotný

Příspěvekod TONO » úte 15 bře, 2011 7:47

Jurajpp píše:hladal som na internete stranku kde by boli rozpisane jednotlive pozicie v slovenskej armade ale nikde som nič nenašiel. Rad by som to vedel že viem či mam vobec uplatnenie v armade. A kde je napisane kedy , kde koho potrebuju.

http://www.mod.gov.sk/95/vyberove-konanie.php?mnu=91

kapitan
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Příspěvekod kapitan » čtv 17 bře, 2011 17:52

Jurajpp píše:asi fakt zle som to napisal. Aka najvyšia hodnost ktoru ja možem dosiahnut je?
Ten odbor mojej školy necham tak ale je to ochrana osob a majetku, ale asi v armade mi je to na prd.

Berme to, že ste vstúpili do ozbrojených síl SR ako vojak II. stupňa a máte maturitu, tak môžete dosiahnuť hodnosť - štábnynadrotmajster. Ale chce to veľmi veľa veľa veľa práce a obetovania.
Ako vojak pôsobím už 19 rokov a mojim cieľom (samozrejme aj s kolegami) je vybrať najlepších uchádzačov do armády za banskobystrický kraj. Na všetky otázky ohľadom vstupu do ozbrojených síl SR veľmi rád odpoviem.

NAKOĽKO VAŠE OTÁZKY SA VÄČŠINOU OPAKUJÚ POUŽÍVAJTE VIAC FÓRUM AKO SS - POMÔŽETE AJ TÝM NESMELÝM

kapitan
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Příspěvekod kapitan » čtv 17 bře, 2011 17:53

TONO píše:http://www.mod.gov.sk/95/vyberove-konanie.php?mnu=91

Presne tak !!!! Strela rovno do desiatky. Hlavne pozor na termíny a podávanie žiadosti si netreba nechávať na poslednú chvíľu!!!!!!

TONO
Rotný
Rotný

Příspěvekod TONO » čtv 31 bře, 2011 7:10

Dá sa táto tabuľka

Kód: Vybrat vše

http://aos.sk/studenti/dokum/Hodnotenie_pohybovej_vykonnosti_stud.pdf

považovať za neaké "vodítko resp. normu" čo sa týka výberového konania?
"Live for nothing or die for something" John Rambo :twisted: :lol:

Vincenzo
Rotný
Rotný

Vstup

Příspěvekod Vincenzo » sob 9 dub, 2011 2:31

Chcel by som sa spytat jednu vec, kedze tieto prijimacie skusky su posunute o mesiac a stale niesu, tak ze ci je mozne sa hlasit na post vojaka, s odlozenym nastupom na september.....pretoze rad by som si teraz vsetky skusky a testy porobil ako fyzicke a psychicke lenze s tym rozdielom, ze nenastupim teraz niekedy cca v maji,(az by som bol uspesny)ale len v septemberi, dakujem.

TONO
Rotný
Rotný

Re: Vstup

Příspěvekod TONO » pon 11 dub, 2011 14:35

Vincenzo píše:Chcel by som sa spytat jednu vec, kedze tieto prijimacie skusky su posunute o mesiac a stale niesu, tak ze ci je mozne sa hlasit na post vojaka, s odlozenym nastupom na september.....pretoze rad by som si teraz vsetky skusky a testy porobil ako fyzicke a psychicke lenze s tym rozdielom, ze nenastupim teraz niekedy cca v maji,(az by som bol uspesny)ale len v septemberi, dakujem.

Posledné kolo bolo vypísaná v decembri a vybraný uchádzači nastupovali teraz 7 apríla. Takže ten proces od vypísania po nástup na výcvik trval neaké 4 mesiace.
A výsledky z testov sú platné tuším 1 rok. :twisted:

Vincenzo
Rotný
Rotný

Příspěvekod Vincenzo » pon 11 dub, 2011 18:18

TONO píše:Posledné kolo bolo vypísaná v decembri a vybraný uchádzači nastupovali teraz 7 apríla. Takže ten proces od vypísania po nástup na výcvik trval neaké 4 mesiace.

4 mesiace? trosku cudne kedze kamosa zobrali do army v decembri a hned v january siel do martina na vycvik na dva mesiace...

TONO
Rotný
Rotný

Příspěvekod TONO » pon 11 dub, 2011 19:36

No máš to tak. Vyhlásia príjímacie kolo. Posledné bolo vyhlásené 15.12.2010,

Prvé kolo prijímačiek (absolvuješ na regrutačnom centre) si musel podať do 21.1.2011.

Druhú časť (testy v Liptovskom M.) si musel absolvovať od 31.1 do 4.3.2011.

Výberové konanie bolo vyhodnotené do 9.3 a odpoveď o prijatí/neprijatí mala písť do 10 dní.
A samotný nástup na ZVV bol 7.4 takže to sedí.
Čiže boli prijatý v marci a nastupovali v apríli.

Takže testy musel absolvovať mesiace predtým 8)
Vyčerpávajúca odpoveď, snáď to je jasnejšie :wink:

Vincenzo
Rotný
Rotný

Příspěvekod Vincenzo » úte 12 dub, 2011 14:05

TONO píše:No máš to tak. Vyhlásia príjímacie kolo. Posledné bolo vyhlásené 15.12.2010,

Prvé kolo prijímačiek (absolvuješ na regrutačnom centre) si musel podať do 21.1.2011.

Druhú časť (testy v Liptovskom M.) si musel absolvovať od 31.1 do 4.3.2011.

Výberové konanie bolo vyhodnotené do 9.3 a odpoveď o prijatí/neprijatí mala písť do 10 dní.
A samotný nástup na ZVV bol 7.4 takže to sedí.
Čiže boli prijatý v marci a nastupovali v apríli.

Takže testy musel absolvovať mesiace predtým 8)
Vyčerpávajúca odpoveď, snáď to je jasnejšie :wink:

len je to cudne ze na testy mas mesiac a pritom som cital ze sa robia tak, ze vsetci spolu v jeden den a na druhy psychotesty :)

kapitan
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Příspěvekod kapitan » úte 12 dub, 2011 20:12

Vincenzo píše:Chcel by som sa spytat jednu vec, kedze tieto prijimacie skusky su posunute o mesiac a stale niesu, tak ze ci je mozne sa hlasit na post vojaka, s odlozenym nastupom na september.....pretoze rad by som si teraz vsetky skusky a testy porobil ako fyzicke a psychicke lenze s tym rozdielom, ze nenastupim teraz niekedy cca v maji,(az by som bol uspesny)ale len v septemberi, dakujem.

Žiadosť sa nedá podať na výberové konanie, ktoré bude v budúcnosti. Pretože žiadosť sa podáva na kontrétnu pozíciu v ozbrojených silách SR a nie všeobecne do armády. Teda = v konkrétnom čase na konkrétne miesto.

kapitan
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Příspěvekod kapitan » úte 12 dub, 2011 20:13

TONO píše:Dá sa táto tabuľka

Kód: Vybrat vše

http://aos.sk/studenti/dokum/Hodnotenie_pohybovej_vykonnosti_stud.pdf

považovať za neaké "vodítko resp. normu" čo sa týka výberového konania?

neviem, čo je to za tabuľka, mne to nejde otvoriť, ale keďže pochádza zo zdroja www.aos.sk predpokladám, že sa prednostne bude týkať len študentov akadémie.

kapitan
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Příspěvekod kapitan » úte 12 dub, 2011 20:15

TONO píše:Posledné kolo bolo vypísaná v decembri a vybraný uchádzači nastupovali teraz 7 apríla. Takže ten proces od vypísania po nástup na výcvik trval neaké 4 mesiace.

Treba sa uvedomiť jednu vec, že výberové konanie je vyhlásené pre celú SR a priemerne na jedno konanie sa prihlási zhruba 900 žiadateľov. Týždenne stredisko výberu personálu v Liptovskom Mikuláši je schopné otestovať 60 uchádzačov. Preto ten proces trvá skoro 4 mesiace.

Zpět na „Ozbrojené síly Slovenské republiky“