Příspěvekod -=Nuke][Tux=- » úte 20 kvě, 2008 22:07
Toto tvrzení, že zbraně působí násilí je samozřejmě pravdivé.....denně je palnými zbraněmi raněno či zabito několik desítek lidí....ač už jde o ozbrojené konflikty, či vraždy. Avšak podstatná část veřejnosti tvrdí, že zbraně jsou zlo..zbraně zabíjejí lidi.....zbraně musí pryč.....
Jenže spousta lidí si neuvědomuje jednu věc. Lidi se zabíjejí sami(ne mezi sebou, ale sami sebe), kolikrát i vědomě, a přitom mají kdykoli možnost s tím něco udělat.
Povšiměte si toho, že běžně můžete na internetu, v televizi, v novinách sledovat články, kde se píše, kolik lidí ročně zemře na to, či ono.
To mě dovedlo k zamyšlení, že zbraně nejsou tím největším pachatelem....nemají na kontě tolik obětí a utrpení.
Daleko větší počet obětí mají na svém kontě věci, které si kupují již děti na základních školách.
Třeba cigarety a alkohol.....
Na následky kouření či pití alkoholu zemře ročně daleko víc lidí, než na následky zranění střelnou zbraní!!!!!!
A to se v noha případech zabíjíme vědomě, a jen kroutíme hlavou a říkáme, mě to nepotká.
Toto berte pouze jako můj osobní názor.....zbavíme-li svět střelných zbraní, či jakýchkoliv zbraní, pořád jedna zbyde. Je to sám člověk. Neměli by jsme se snažit zlikvidovat zbraně a jiné prostředky k násilí....ale měli by jsme se snažit změnit své myšlení tak, aby jsme je nemuseli používat. Pokud pořád budou lidi bojovat proti lidem, pak jako nejinteligentnější druh na planetě nemáme nárok přežít.
Silesia - Schlesien - Ślůnsk - Schläsing - Slezsko - Śląsk...