Letovy dispecer

Ozbrojené síly Slovenské republiky (předtím v letech 1993 - 2002 Armáda Slovenské republiky)
hodos
Vojín
Vojín

Letovy dispecer

Příspěvekod hodos » čtv 3 bře, 2016 15:31

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať či by mi niekto vedel poradiť ak by som sa chcel stať letovým dispečerom u armády. V Septembri sa vraciam späť na slovensko a chcel by som vstúpiť do armády. Ako mám postupovať ale nemám vysokú školu, tú by som si chcel spraviť externe popri práci. Je to možné aj bez nej alebo najprv si ju musím dokončiť? Čo by som mohol robiť kým budem študovať? A je jedno akú civilnú vysokú školu si urobím či treba nejakú s kvalifikáciou?
Bez vysokej školy budem na poddôstojníckych hodnostiach, keď si spravím vysokú školu musím požiadať o dôstojnícku hodnosť, dostanem ju automaticky alebo ako to je. Zaujíma ma to aj kvôli kariérnemu rastu ale aj kvôli mzde. Viem že sa to odvíja od hodností ale aj od odslúžených rokov len neviem ako to je, ak napr mám hodnosť slobodníka, mám odpracovaných 5 rokov, budem v platovom stupni 5. Počas týchto rokov si dokončím vysokú školu, potom by som mohol byť povýšený do hodnosti porúčík, budem v platovóm stupni 6 alebo v platovóm stupni 1 kedže mám novú hodnosť. Ako to je, rátajú sa tie roky dokopy všetkých hodností alebo jednotlivých? Ďakujem

Zpět na „Ozbrojené síly Slovenské republiky“