AOS Liptovský Mikuláš alebo iná VŠ

Ozbrojené síly Slovenské republiky (předtím v letech 1993 - 2002 Armáda Slovenské republiky)
adko_13
Svobodník
Svobodník

Re: AOS Liptovský Mikuláš a Os

Příspěvekod adko_13 » čtv 6 srp, 2015 5:22

dodulak píše:Dobry vecer chcem sa opytat ak syn konci obchodnu akademiu v Seredi buduci rok prihlasku ku vam ma kedy poslat??a prijmacky sa kedy robia???a este poprosim spravne som to pochopil ak by siel do LM na akademiu studovat napr absolvent prvého stupňa študijného programu „Manažment vojenskej organizácie bude to trvat 3 roky na bc a da sa hned ist dalej na ing?? a este som sa docital ze by dostaval aj nejaky plat pocas studia??
Dakujem za odpoved.

Dobrý deň. Výberové konanie na pozíciu kadet AOS býva približne v polovici mesiaca január. Treba sledovať web akadémie tam budú všetky informácie kde a do kedy podať prihlášku. Najprv sa robia zdravotné testy, ďalej psychické a fyzické, nakoniec vedomostné. Tie vedomostné sú na začiatku júna. Áno dá sa ísť hneď na ing a plat je počas štúdia minimálna mzda.

Hraskovnik
Vojín
Vojín

Re: AOS Liptovský Mikuláš alebo iná VŠ

Příspěvekod Hraskovnik » pát 22 črc, 2016 20:02

Dobry den. Chcem sa podelit o moju skusenost ako sa na akademiu ozbrojenych sil Generala Milana Rastislava Stefanika nedostat. Pripravoval som sa ako som chcel a nedostal som sa tam. Behaval som v lese od nevidim do nevidim za akehokolvek pocasia, tmy a samoty. Chodil som na masaze, do gymu ani nehovorim ako casto a dlho. Spomeniem detail, ze za zdravotne testy som dal asi 200€ a boli v podstate vyhodene do vzduchu. A to nehovorim kolko bolo tych vybavovaciek po doktoroch. Takisto som musel dochadzat na regrutacne. Bolo nas asi 24 v ten den a jeden bol chory. Zvlastna vec, neprist na den testov svojho zivota. Domyslite ci bol 100percentne chory. Ale nic sa nedialo, rozdelili nas do dvoch skupin. Medzi tymi 12 sedeli vzadu chlapci, ktori sa cely cas rozpravali. Samozrejme vojacka psychologicka sa na nich skoro ani nekukla. Uz vedela dopredu o co ide. Potom bolo vyhlasovanie vysledkov. Vsetci boli na chodbe a cakali s napatim kto ide dalej na fyzicke testy ako sa patri. Az na 2 vynimky, ktore sa tam uskrnali po cely cas a este nevedeli vysledky. Ti chlapci vyzerali akoby v zivote este nesportovali. Samozrejme oni dvaja spravili, boli na testoch v ten isty den v tej istej skupine a sedeli pri sebe ako teplosi aby obaja spravili. Skola s takym menom by sa mohla zamysliet trosku aby sa to nerobilo tak okato. Aj ked viem ze za tym je skupina prijimatelov z nasej slavnej OSSR. Mne povedala, ze sobnostne som spravil a tie druhe nie. Vysledky mi nepovedala, neukazala. Radsej ma na fyzicke testy ani nepustili. Tam by uz znamosti velmi nepomohli. Ale ved jasne cim mensia konkurencia tym vacsia tlacenka. Rychlo som to tu opisal za pripadne chyby sa ospravedlnujem nekontroloval som to som dost aj tak zaneprazdneny aby som sa este aj ponizoval. Jednoducho toto mi nedalo ludia nenapisat to. Odporucam ani si tam nepodavajte prihlasku. Fuj hnus, humus!

Marinak
Vojín
Vojín

Příspěvekod Marinak » stř 25 led, 2017 16:54

Dorbý deň som študentom Stredne Zdravotníckej školy a mojim cieľom je dostať sa na AOS. Veľmi to chcem a spravím preto čokoľvek. Preto so vás chcem opýtať na vaše skúsenosti čítam tu aj negatíva aj pozitíva.Ak by som mohol niekoho poprosiť keby mi poradil nejaké typy ako sa tam dostať čomu sa vyvarovať a podobné veci. Bol by som vám zato veľmi vďačný. A ešte aký máte názor prestúpiť z inej VŠ na AOS či je to lepšie alebo horšie všetky rady uvítam ďakujem.

zub3k.m
Vojín
Vojín

Příspěvekod zub3k.m » úte 24 říj, 2017 18:10

Zdravím aktuálne som v 4 ročníku na Obchodnej Akadémii vo Vranove nad Topľou táto škola/akadémia ma veľmi zaujala keďže od malička mam rád veci spojene s vojskom/armádou potrebujem vedieť či je nutné isť maturovať z matematiky a kvôli čomu je matematika potrebná na tejto škole ďakujem za odpovede ?:D ?:D

zub3k.m
Vojín
Vojín

Příspěvekod zub3k.m » pát 29 pro, 2017 19:42

myslím si že fyzicky som pripravený dobré nakoľko som športovec tak isto aj anglicky jazyk len matematika je u mňa bod mrazu a to je jediný dôvod prečo asi musím hľadať niečo iné ...

Zpět na „Ozbrojené síly Slovenské republiky“