potrebujem poradiť
-
- Vojín
potrebujem poradiť
Dobrý deň, potrebovala by som poradiť. Končím VŠ začiatkom júna, kedy by bolo najvhodnejšie podať si žiadosť do OS SR? mám si vybavovať potrebné vyšetrenia už teraz, poprípade ak by som už všetko absolvovala (psychické aj fyzicke testy v LM) aký by bol ďalší postup? Mám čakať do konca júna a tak si všetko vybavovať alebo to stihnem. Ďakujem
-
- Svobodník
Re: potrebujem poradiť
Žiadosť sa podáva keď je vyhlásené výberové konanie. O vyhlásených výberových konaniach sa dozvieš tu: http://www.vojak.mil.sk/
Absolventi civilných vysokých škôl majú výberové konanie na dôstojnícke funkcie spravidla raz ročne. Teda podať si žiadosť bude vhodné hneď po vyhlásenom výberovom konaní na dôstojníkov. Nechať si teraz robiť vyšetrenia sa nevyplatí, pretože všetky vyšetrenia nemôžu byť staršie ako 1 mesiac. Po vyhlásení výberového konania je potrebné prísť na príslušné regrutačné stredisko, kde ťa pracovníci regrutačenej skupiny oboznámia s ďalším postupom. Taktiež ťa informujú i ohľadom zdravotných vyšetrení ktoré bude potrebné absolvovať.
Absolventi civilných vysokých škôl majú výberové konanie na dôstojnícke funkcie spravidla raz ročne. Teda podať si žiadosť bude vhodné hneď po vyhlásenom výberovom konaní na dôstojníkov. Nechať si teraz robiť vyšetrenia sa nevyplatí, pretože všetky vyšetrenia nemôžu byť staršie ako 1 mesiac. Po vyhlásení výberového konania je potrebné prísť na príslušné regrutačné stredisko, kde ťa pracovníci regrutačenej skupiny oboznámia s ďalším postupom. Taktiež ťa informujú i ohľadom zdravotných vyšetrení ktoré bude potrebné absolvovať.