Moznosti v armade pre absolventa informatiky

Ozbrojené síly Slovenské republiky (předtím v letech 1993 - 2002 Armáda Slovenské republiky)
qwerty
Vojín
Vojín

Moznosti v armade pre absolventa informatiky

Příspěvekod qwerty » úte 11 lis, 2014 18:12

Caute ;)

momentalne studujem informatiku na matfyze v BA, uz mam skonceny bc a dufam, ze do 2 rokov budem mat aj mgr (pozor, nie ing). Ano, mohol by som ist do nejakej sukromnej firmy a pravdepodobne by som sa nemal zle, ale viac ma laka vstup do armady, no zaroven by som rad vyuzil aj dosial ziskane vzdelanie. Viete o nejakom takomto uplatneni v armade? Skutocnost, ze informatika, (resp. Počítačové systémy, siete a služby.) sa da studovat ako nezavisly odbor na aos v mikulasi mi napoveda, zeby predsa len nieco take mohlo existovat.

Zaroven ale armadou ponukane pozicie, co som nasiel, tak vyzadovali vzdelanie bud iba stredoskolske alebo v technickom resp. strojarenskom odbore a neviem, ci informatiku na matfyze mozno za taky pokladat :/ Ak vas nenapada v armade nic suvisiace s matematikou alebo informatikou, tak staci mi vediet, ci aspon bude nejakym sposobom zohladnene to, ze by som mal skoncenu vysoku skolu s takymto zameranim, pripadne, ci sa neda spravit nejaky rekvalifikacny kurz, po ktorom by som bol na tom rovnako ako strojari.

edit: asi by som mal upresnit, ake mam predstavy ohladom prace, aj ked mozno su naivne - bud nieco s telekomunikaciami, alebo pracovat na vyvoji softwaru a inych technologii pre armadu, aj ked to asi byva posuvane na zakazku sukromnym firmam, ale nebranim sa trebars aj normalne byt radovy vojak a k tymto veciam sa dostat az casom - popravde, to by som asi chcel najviac, nechcem robit pre armadu bez toho, aby som na to nemal pohlad zvnutra a takisto nechcem uplne celu karieru a v konecnom dosledku zivot presediet za pocitacom :D

Zpět na „Ozbrojené síly Slovenské republiky“