Ahoj ľudia..
Poviem vám niečo o mne.. mám 17 rokov, za dva roky končím strednú školu (Obchodnú Akadémiu), pracujem na sebe a fyzické ako aj psychické testy by pre mňa neboli problém, slovenský(aj anglický) jazyk ovládam a vlastne spĺňam všetky podmienky prijatia.
Teda takmer všetky... jednu z nich - zdravotnú spôsobilosť (je dôležitá ja viem..) spĺňam takmer celú avšak ako som už písal - iba takmer.. Mám totiž problém so sluchom. Nie, nie som nejaký nahluchlý, počujem dobre avšak dlhoročné počúvanie hudby "na plné" na slúchadlách mi spôsobilo stratu 35 dB na pravom uchu(podľa výsledkov z audiometrie) - ako som povedal, počujem dobre, ale audiometrické vyšetrenie dopadlo tak, ako dopadlo. Prečítal som si celú stranu http://www.zakonypreludi.sk/file/data/2 ... 02t001.pdf a zistil som, že som podľa bodu H 90 NESPOSOBILÝ..
Konduktívna a senzorineurálna strata sluchu (nedočujnosť)
Audiometrickým vyšetrením zistené straty pri vzdušnom vedení zvuku z priemeru frekvencií 500 Hz,
1 000 Hz a 2 000 Hz
a) Straty väčšie ako 30 dB jednostranne i obojstranne D
b) Straty od 20 dB do 30 dB jednostranne i obojstranne C
c) Straty do 20 dB jednostranne i obojstranne A
(A - Spôsobilý, C - Dočasne nespôsobilý, D - Nespôsobilý)
Znova ale opakujem že počujem dobre, iba v istých výškach (v audiometrii) pri tom neznesiteľnom šume z druhej strany slúchadiel[ľavá šumí - pravá pípa, pravá šumí - ľavá pípa] som to nerozpoznal, zrak mám výborný a vlastne všetky ostatné zdravotné výsledky sú OK.
Moja otázka znie - mám nejakú, čo i len malú šancu na to, že sa dostanem do armády?
Vojakom som chcel byť už od detstva, bol to vždy môj sen a keď som sa dnes dozvedel výsledky z audiometrie, zložilo ma to...ale verím že sa mi podarí dostať sa tam.
Chcem byť vojak, ale má to jeden háčik
- Bůh války 8-)
- Nadrotmistr
Re: Chcem byť vojak, ale má to jeden háčik
Tak zkusit to můžeš, třeba jejich testy projdeš. Ale počítám, že si nejdříve nastudují tvojí zdravotní dokumetnaci apod. Kdy si byl na tom vyšetření? Není možnost na něj jít někdy znova, třeba dopadneš líp.
„Je dobré sloužit u pěchoty, lepší v kavalérii a nejpříjemnější věc, bratři, u dělostřelectva!“ J. F. R. Jacob
Re: Chcem byť vojak, ale má to jeden háčik
Na vyšetrení som bol v rovnaký deň, v ktorý som pridal tento príspevok čiže v utorok. Pôjdem tam za 3 mesiace znovu ale neviem či ma pošlú zase na audiometriu, alebo mi ten sluch budú len kontrolovať "ručne" (sluchovody a pod.)