Vstup do Armády SR
Re: Vstup do Armády SR
Čiže tu sú termíny http://www.profesionalnaarmada.sk/data/ ... _subor.pdf .......a tu je postup viewtopic.php?f=111&t=2050 ........ 

-
- Vojín
dobry den som zo slovenska a chcel by som sa spitat mam 18r a po skončeni školi by som chcel nastupit do armady ..... čo všetko potrebujem? aku školu maturita stači ? Po čase by som chcel ist aj na nejaku misiu . O peniaze mi nejde ! Od malička snivam o tomto povolanii:) za odpoved vopred dakujem 

-
- Nadrotmistr
- Kontaktovat uživatele:
-
- Vojín
Dobrý Deň.. chcel by som spýtať ako to je ohladom športu v armáde ..nevyznám sa v tom veľmi.. je to ako vo filmoch ? heh že musíte behať atď.. a ešte by som sa chcel spýtať ako je to z misiami na tie idú tý najlepší ? ..vopred ďakujem
-
- Vojín
Dobrý deň,
ja by som sa Vás chcel spýtať, že v prípade keď nemám dokončenú strednú školu čiže teoreticky mám iba základne vzdelanie, mám šancu sa stať profesionálnym vojakom na funkciu vodič alebo skladnik (vodič) ?
ja by som sa Vás chcel spýtať, že v prípade keď nemám dokončenú strednú školu čiže teoreticky mám iba základne vzdelanie, mám šancu sa stať profesionálnym vojakom na funkciu vodič alebo skladnik (vodič) ?
attila.palko píše:Dobrý deň,
Už ti bolo odpovedané v tvojom vlákne.
AdriánBodybuilding píše:Dobrý Deň.. chcel by som spýtať ako to je ohladom športu v armáde ..nevyznám sa v tom veľmi.. je to ako vo filmoch ? heh že musíte behať atď.. a ešte by som sa chcel spýtať ako je to z misiami na tie idú tý najlepší ? ..vopred ďakujem
Neviem ako to myslíš ohladne športu. Ak prejdeš prijímacím konaním tak počas 9 týždňov budeš mať samozrejme aj kondičné a iné cvičenia (strelecké, taktické). Ak budeš zaradený do útvaru tak budeš v určitých intervaloch ako všetci vojaci preskúšavaný, kde zase budú určité limity ktoré budeš musieť splniť.
Ahojte
chcel by som sa spýtať ako je to z vysokou školou
ja budem mat na ďalší rok maturitu a potom by som chcel vstúpiť do armády sr a viem že je lepšie ísť najprv na výšku a potom až do armády..ale ako to je ako to chodí na tej výške? a keď skončím výšku a budem chcieť ísť do armády a nespravím psychotesty tak mi cela ta výška bude úplne na nič? a keby som nemal výšku a išiel hneď do armády ako by to tam bolo? to by som bol asi úplne na nič že? vopred ďakujem za odpoveď 

Ak si spravíš vysokú školu v civile podáš si žiadosť, pôjdeš na prijímačky a nastúpiš ako vyššia hodnosť. Záleží ale aj od toho, akú vysokú školu si spravíš. Treba si pozerať vypísané volné miesta http://personal.mil.sk/7793/vyberove-konanie.php a podla toho sa rozhodnúť. Psychotesty robíš vždy, je jedno aké máš ukončené vzdelanie. Ak si pevne rozhodnutý vstúpiť do ozbrojených síl, skorej odporúčam spraviť si AOS, podaj si prihlášku tam a poprípade aj na iné civilné školy a ak ťa nezoberú môžeš pokračovať na civilnej a skúsiť o rok. Na vysokej škole to je všade rovnaké, máš tam letný a zimný semester v ktorom máš prednášky a cvičenia a oba sú ukončené skúškovým obdobím ktoré trvá zhruba mesiac.
Zdravim,
chcela by som sa spytat,ze ake su najvhodnejsie pozicie pre zeny v armade? Alebo resp. na ake funkcie sa zeny najviac hlasia? Ja by som totiz nechcela robit v kancli...
chcela by som sa spytat,ze ake su najvhodnejsie pozicie pre zeny v armade? Alebo resp. na ake funkcie sa zeny najviac hlasia? Ja by som totiz nechcela robit v kancli...
Diskriminácia žien je protizákonná. Čiže máš právo hlásiť sa na ktorúkolvek pozíciu a ak v testoch dopadneš najlepšie bude obsadená tebou. Dokonca máme už aj v 5. pluku špeciálneho určenia jednu ženu ktorá prešla výberovými skúškami. Čiže sa treba len snažiť a pracovať na sebe. Tá práca je najdôležitejšia.
Dakujem 
Este by som sa chcela spytat,ci by som sa kludne mohla hlasit aj ako vodicka,alebo strelec?

Este by som sa chcela spytat,ci by som sa kludne mohla hlasit aj ako vodicka,alebo strelec?
Samozrejme že áno.
-
- Vojín
zdravim ja by som sa chcel spitat jako to je od začiatku pri vstupe,viem pozeral som si čital som si uš stzrašne vela na internete o armade ale chcel by som vediet čo ma čaka po prijati do armady SR a po zakladnom vicviku
dakujem
dakujem
Nastúpite normálne na útvar a plníte si pracovné povinnosti. Neviem, čo konkrétne chcete počuť. Prejdete výcvikom a potom slúžite ako príslušník ozbrojených síl.