O smrti Leloucha se vedou diskuze zda skutečně zemřel. Tady je co k tomu psali z Chika-translations dneska na FB, když sem zmínil, že sem poslední sérii nedokoukal kvůli spoileru o smrti Leloucha.
Tak to jsi udělal chybu, protože to, že Lelouch umřel, je více než nejisté.
Těch teorií, jak to dopadlo, je asi deset. Namátkově uvádím tři moje nejoblíbenější:
1. Lelouch opravdu umřel. xD
2. Po událostech posledních několika dílů bylo možné, že se z Leloucha stal nesmrtelný (jeho otec měl na dlani znak nesmrtelnosti, který na něj přitiskl... a pak umřel).
3. Lelouch jednoduše narafičil svou smrt. Na samém konci, když C.C. odjíždí na voze taženém koněm, nejde vozkovi až téměř záměrně vidět do obličeje. A C.C. mluví s Lelouchem. Buď mluví k vozkovi (takže by to byl on), nebo mluví s mrtvým Lelouchem, protože to přece vždycky uměla. Tahle teorie oživla poté, co se na netu objevil gif, kde šlo vozkovi vidět do obličeje a byl to Lulu. Dodnes nikdo neví, jestli to byl geniální tah tvůrců, nebo skutečně vydařený Photoshop.
Ale já říkám, nechte ho mrtvého. Jak jinak by to mělo skončit? Přišel skoro o všechny, které měl rád. Celý svět ho nenáviděl a přesně tak to chtěl. Dosáhl svého cíle a v podstatě spáchal sebevraždu. Konec byl epický, plný srdcervoucích hlášek, a mně osobně se strašně líbil. Navíc je tam pořád ta možnost, že se pleteme... Tvůrci si nechali maličkou cestu pro pokračování.
Jinak nezapomeň, že je i
Code Geass: Hangyaku no Lelouch - Nunnally in Wonderland
A v roce 2008 a 2009 vyšli OVA Code Geass Hangyaku no Lelouch Special Edition: Black Rebellion a Code Geass Hangyaku no Lelouch R2 Special Edition: Zero Requiem. Ty sem ale neviděl a nejsou k nim titulky.
Tady je co k Code Geass: Boukoku no Akito psali v lednu na konatě:
Další oznámení se týkalo promo videa pro nový projekt Code Geass: Boukoku no Akito (Code Geass: Akito z vyhnanství). O tomto projektu víme, že se bude odehrávat na evropském bojišti kolem roku 2017 (tedy přibližně v době, kdy se odehrává první série), kde bude operovat jednotka složená z chlapců a dívek ze Zóny 11, kteří budou bojovat, aby zachránili svou spojeneckou jednotku. Šance na přežití na tomto bojišti je 1:20, takže asi nepůjde o žádnou procházku růžovou zahradou.
Ale nějak sme dění okolo nového Code Geass nesledoval, takže nevím jestli to ještě platí.