Potrebuju pomoct s PHP

Vše co by bylo jinak nekompromisně smazáno.
Uživatelský avatar
Duke
Správce fora
Správce fora
Příspěvky: 2741
Registrován: čtv 20 črc, 2006 20:43
Kontaktovat uživatele:

Potrebuju pomoct s PHP

Příspěvekod Duke » pát 21 pro, 2007 22:47

Potrebuju zjistit co delam spatne. Mam formular a pres nej bych chtel zadavat data do databaze.

FORMULAR:

Kód: Vybrat vše

<form class= "formular" method=post action="banka_form_skript.php">
      Číslo itemu (wowhead):<br>
  <input name=wowhead value=""><br>
      Jméno itemu (nepovinné):<br>
  <input name=jmeno value=""><br>
      Enchanty:<br>
  <textarea style="width:200px; height:150px;" name=ench></textarea><br><br>
  <input type=submit value=Odeslat>
</form>


SKRIPT:

Kód: Vybrat vše

<?php include "./config.php"?>
<?
$wowhead = $_POST["wowhead"]
$jmeno = $_POST["jmeno"]
$ench  = $_POST["ench"]

$sql = "INSERT INTO `banka` VALUES (
$wowhead,
$jmeno,
$ench
);";


MySQL_DB_Query ("banka", $sql, $spojeni);

mysql_close();


?>


Jsem zacatecnik tak me hned nezrubejte za mou neschopnost. :?

Uživatelský avatar
Duke
Správce fora
Správce fora
Příspěvky: 2741
Registrován: čtv 20 črc, 2006 20:43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Duke » sob 22 pro, 2007 2:29

Ještě dopíšu chybu:

Kód: Vybrat vše

Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /var/www/vhosts/vojsko.net/duke/wow/banka_form_skript.php on line 4

Uživatelský avatar
WildcatCZ
Redaktor
Příspěvky: 216
Registrován: sob 21 říj, 2006 17:48

Příspěvekod WildcatCZ » sob 22 pro, 2007 11:46

holt ti tam chyběj středníky na koncích řádků

Uživatelský avatar
Duke
Správce fora
Správce fora
Příspěvky: 2741
Registrován: čtv 20 črc, 2006 20:43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Duke » sob 22 pro, 2007 12:28

WildcatCZ píše:holt ti tam chyběj středníky na koncích řádků


Že já si řikal že to je nějaká kravina. :D

Uživatelský avatar
Duke
Správce fora
Správce fora
Příspěvky: 2741
Registrován: čtv 20 črc, 2006 20:43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Duke » sob 22 pro, 2007 12:45

Tak to error nehází. Vyhodí to prázdnou stránku ale do db to nic nezapíše. Když jsem to namlátil do toho příkazu bez neznámých tak to bylo f poho ale data z formuláře to tam nějak nechce narvat.

Uživatelský avatar
WildcatCZ
Redaktor
Příspěvky: 216
Registrován: sob 21 říj, 2006 17:48

Příspěvekod WildcatCZ » sob 22 pro, 2007 14:53

Duke píše:Tak to error nehází. Vyhodí to prázdnou stránku ale do db to nic nezapíše. Když jsem to namlátil do toho příkazu bez neznámých tak to bylo f poho ale data z formuláře to tam nějak nechce narvat.

toho jsem si poprvé nevšim :) řetězce do apostrofů:
$sql = "INSERT INTO `banka` VALUES (
'$wowhead',
'$jmeno',
'$ench' ...
a pokud to je z formu, tak to ještě předtím ošetřit aby tam nebyla díra, nejjednodušší je např. addslashes($wowhead)

DC
Podporučík
Podporučík
Příspěvky: 1138
Registrován: čtv 17 srp, 2006 18:22

Příspěvekod DC » sob 22 pro, 2007 21:34

jo doporučim ti jedno,co mi poradila naše učitelka na PHPko: napiš si do různejch míst

echo bla


abys věděl,kde ti to vypisuje a kde už ne

pak hledej v těch místech chybu,může to bejt tim,že je rozdíl mezi " a ' (někde musí bejt jedn oa někde druhý) nebo ses přepsasal,ty středníky a taky si myslim (a jako že asi správně,protože to taky ve škole děláme) že má bejt někde /> (to / se ti udělá tučně) místo >

Uživatelský avatar
Duke
Správce fora
Správce fora
Příspěvky: 2741
Registrován: čtv 20 črc, 2006 20:43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Duke » ned 23 pro, 2007 0:45

Díky. Ty echa mě napadly taky :) No uvidíme co mi z toho vyleze za humáč. :D

DC
Podporučík
Podporučík
Příspěvky: 1138
Registrován: čtv 17 srp, 2006 18:22

Příspěvekod DC » ned 23 pro, 2007 17:11

humáč :)


Zpět na „Archiv - Forum“