okuliare

Ozbrojené síly Slovenské republiky (předtím v letech 1993 - 2002 Armáda Slovenské republiky)
viktor2505
Svobodník
Svobodník

okuliare

Příspěvekod viktor2505 » stř 14 zář, 2011 18:47

Zdravim je mozne nastupit k profesionalnej armade pokial mam okuliare do dialky +5 ?:(

roman
Desátník
Desátník

dioptrie

Příspěvekod roman » pon 23 led, 2012 16:02

Ja mám tú istú otázku. Je možné sa do armády dostať aj s dioptriami? V mojom prípade sa jedná o cca - 2,5 dioptrie. Hĺadal som o tom info , ale všade píšu niečo iné. Je tu niekto kto má presné informácie ??

Michal Kroužek
Šéfredaktor
Šéfredaktor
Kontaktovat uživatele:

Re: okuliare

Příspěvekod Michal Kroužek » pon 23 led, 2012 16:21

Zkoušeli jste volat na Personální úřad ozbrojených sil SR?

Kód: Vybrat vše

http://personal.mil.sk/8106/odbor-doplnovania-personalu.php
Zbraně a vojenská technika a menší bratříček o airsoftu Airsoftmania.cz. Nově pak jsem i na Shinigami-san. Tam se věnuji civilnějším tématům.
Obrázek
Obrázek
Play Supremacy 1914, the free real-time strategy online games and the Browsergame of the Year 2009!

roman
Desátník
Desátník

Příspěvekod roman » pon 23 led, 2012 20:15

Zatiaľ nie. Z viacerých prameňov som zistil že hranica je pravdepodobne do 3 dioptrií, ale nič z toho nebolo oficálne, takže im zajtra pošlem e-mail a oni mi to už naisto potvrdia.

Duke
Správce fora
Správce fora
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Duke » pon 23 led, 2012 22:52

roman píše:Zatiaľ nie. Z viacerých prameňov som zistil že hranica je pravdepodobne do 3 dioptrií, ale nič z toho nebolo oficálne, takže im zajtra pošlem e-mail a oni mi to už naisto potvrdia.

Pokud sem hodíte reakci, bylo by to dobré. Kdyby se ptal někdo další. :salute:

roman
Desátník
Desátník

Příspěvekod roman » úte 24 led, 2012 16:18

Vážený pán Roman Skladany,
Obdrzala som email, v ktorom chcete vediet o informáciach, ktoré sa týkajú Vášho zraku. Lekári detašovaných zdravotníckych pracovísk okrem dioptrií chcú ďalšie doplnkové informácie a merania zraku. Najserioznejsie informácie získate na Územnej vojenskej správe u lekára Detašovaného zdravotníckeho pracoviska. Keby ste mi napisali, z ktorého ste kraja tak ja by som Vám obratom zaslala kontakt na prislušneho lekára, ktory Vám tieto informácie podá. Ked pisete, ze norma je do 3 tak je to pravda. Do 0,5 pravda nie je možno teda je ale u speciálnych odborností. K nam chodia na výber uchádzači, ktorí okuliare nosia.
S pozdravom

Npor. PhDr. Zuzana Gieciová
Staršia dôstojnícka
Odbor doplnovania personálu
Personalny úrad
Liptovsky Mikulas
0960428064

Takže tu je odpoveď z AOS, čiže šancu dostať sa tam mám, ale budem znevýhodnený voči ostatním bez dioptrií. ?roll?
Naposledy upravil(a) roman dne pát 27 led, 2012 22:03, celkem upraveno 1 x.

Michal Kroužek
Šéfredaktor
Šéfredaktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Michal Kroužek » úte 24 led, 2012 18:43

Tak je to jasné. Já se divim, že vůbec berou lidi s brýlemi na jiné než nebojové pozice, takže buď rád za tu možnost se přihlásit.
Takový handicap to ale zase být nemusí. Záleží na jakou pozici se budeš hlásit.
Díky že si nám sem dal jejich vyjádření. :goodpost:
Zbraně a vojenská technika a menší bratříček o airsoftu Airsoftmania.cz. Nově pak jsem i na Shinigami-san. Tam se věnuji civilnějším tématům.
Obrázek
Obrázek
Play Supremacy 1914, the free real-time strategy online games and the Browsergame of the Year 2009!

roman
Desátník
Desátník

Příspěvekod roman » pát 27 led, 2012 22:02

Tak ja chcem ísť na AOS-ku do Liptovského Mikuláša a s mojimi očami bude dosť ťažké dostať sa tam... je tu možnosť operácie, ale na to nemám finančné prostriedky, respektívne mám, ale zdá sa mi dať priveľa 1000 € za dobrý zrak, ktorý sa aj tak ešte časom môže zhoršiť. Ostáva mi len dúfať že sa namakám na takého Ramba, že tam budem mať nejlepšie fyžické výsledky a zároveń natlačím do hlavy matematiku a fyziku na 100 % ?:D , prípadne som sa dočítal o očnej jóge ktorá podĺa mnohých ĺudí funguje, čiže dioptrie klesajú a skúsiť to môžem aj ja ?wink?

Michal Kroužek
Šéfredaktor
Šéfredaktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Michal Kroužek » sob 28 led, 2012 10:48

O tréningu očí sme akorát slyšel, že pomáhá střídat sledování blízkého a vzdáleného předmětu. Trénuje to oči. Jestli myslíš tohle.
Obrázek
Obrázek

roman
Desátník
Desátník

Příspěvekod roman » sob 28 led, 2012 10:49

Áno je tam veľa cvikov, ktoré slúžia na posilnenie očého svalstva.

viktor2505
Svobodník
Svobodník

Příspěvekod viktor2505 » pon 18 bře, 2013 18:32

Tento rok končím na strednej škole,p okiaľ si dám spravit laserovú operáciu očí môžem normalne podat žiadost do profesionalnej armády, či ma to nejaky vplyv že som mal okuliare ?

Michal Kroužek
Šéfredaktor
Šéfredaktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Michal Kroužek » pon 18 bře, 2013 21:55

Snad ne. Ostatně v předchozích příspěvcích máš, že můžou do armády i lidi s brýlemi - do určítého počtu dioptrií. A po operaci by si na to měl být líp než oni ne? ;-) Ale píšou i o dalších měřeních zraku, tkaže stejně vždy záleží na vyjádření lékaře.
Obrázek
Obrázek

viktor2505
Svobodník
Svobodník

Příspěvekod viktor2505 » pon 18 bře, 2013 21:59

No ja mam az moc silne 5-ky do dialky, no po operacii je to 100%, mam známu ktorá bola na tom pred mesiacom a hovori že je to vpoho že uz žiadne nepotrebuje.

Michal Kroužek
Šéfredaktor
Šéfredaktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Michal Kroužek » pon 18 bře, 2013 22:13

Tak by to mělo jít. Uvidíš co ty další vyšetření. Taky nevíš jestli a na jaké pozice tou dobou budou nabírat.
Obrázek
Obrázek

viktor2505
Svobodník
Svobodník

Příspěvekod viktor2505 » úte 19 bře, 2013 7:35

Ešte to by ma zaujímalo ako je to s pridelovaním funkcií, pretože ja mam vodičák C+E, preto ak by som sa tam dostal ma hned nepridelili ako vodiča pretože to ma zrovna nebaví. ?:?

Zpět na „Ozbrojené síly Slovenské republiky“