strelec alebo zenista ?
strelec alebo zenista ?
nevie mi neikto poradit co je lespie v OSSR praca strelec alebo zenista v ziadosti mam tieto pozicie za zenistu ma to taha viac len to mam daleko dochadzat vie niekto poradit ?
-
- Rotný
Re: strelec alebo zenista ?
farky píše:nevie mi neikto poradit co je lespie v OSSR praca strelec alebo zenista v ziadosti mam tieto pozicie za zenistu ma to taha viac len to mam daleko dochadzat vie niekto poradit ?
Ak keď sú to základné funkcie v útvaroch, každá z nich dosť odlišná.
Strelec - príslušník mechanizovaných jednotiek, osobná zbraň samopal vz. 58, tvorí osádku bojového vozidla pechoty. Vykonáva priamu bojovú činnosť širokého rozsahu (prepady, pasce, boj v meste, boj v horách a pod.). Skrátka to sú tí borci ktorých najviac vidno keď ukazujú činnosť bojových jednotiek.
Ženista - pôsobí po alebo pred príchodom bojových jednotiek. Stavia premostenia cez vodné toky, buduje ženijné zátarasy a opevnenia. Buduje a odstraňuje mínové polia a úseky. a pod. V neposlednej rade sú to tí vojaci ktorých najčastejšie vidno pri živelných pohromách v SR.
Ako vojak pôsobím už 19 rokov a mojim cieľom (samozrejme aj s kolegami) je vybrať najlepších uchádzačov do armády za banskobystrický kraj. Na všetky otázky ohľadom vstupu do ozbrojených síl SR veľmi rád odpoviem.
NAKOĽKO VAŠE OTÁZKY SA VÄČŠINOU OPAKUJÚ POUŽÍVAJTE VIAC FÓRUM AKO SS - POMÔŽETE AJ TÝM NESMELÝM
NAKOĽKO VAŠE OTÁZKY SA VÄČŠINOU OPAKUJÚ POUŽÍVAJTE VIAC FÓRUM AKO SS - POMÔŽETE AJ TÝM NESMELÝM